top of page
round-american-flag-badge_edited.png
406538900_677063951206230_16977213893618

Πάνος Κατσανδρής

Διδάσκει: Vinyasa Krama Yoga, Handstands.

 

Ιδρυτής και επικεφαλής δάσκαλος των Evergreen Yoga Studios.

 

Ο Πάνος μέσα από τη γιόγκα βρίσκει τη σύνδεση με την απλότητα της ύπαρξης που λείπει από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, την ένωση με το Όλον που οδηγεί στην ισορροπία του πνεύματος και την αποδοχή της ανθρώπινης εμπειρίας.
Πιστεύει ότι η γιόγκα δίνει τα εργαλεία που χρειαζόμαστε για την εξερεύνηση και την ευθυγράμμισή μας με τον πραγματικό μας Εαυτό, τον Εαυτό που κρύβεται πίσω από το προσωπείο που χρησιμοποιούμε οι άνθρωποι για να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα και τα βάρη της. Μέσα από την αποδοχή που διδάσκει η γιόγκα οι ανθρώπινες σχέσεις γεφυρώνονται και γίνονται πιο αληθινές. Συνδεόμαστε πρώτα με τον εαυτό μας, για να μπορέσουμε να συνδεθούμε με τους άλλους.

Όντας διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην αρχιτεκτονική, η προσέγγισή του ξεκίνησε βασισμένη σε έναν επιστημονικό τρόπο σκέψης, που τον έθεσε αντιμέτωπο με μεγάλες προκλήσεις όσον αφορά την προσπάθεια κατανόησης της yoga. Για αυτόν τον λόγο η διδασκαλία του είναι ιδανική για τα διερευνητικά, ανήσυχα πνεύματα, γνωρίζοντας τον μαθητή με τη βαθιά φιλοσοφία της yoga με έναν τρόπο ομαλό και κατανοητό, κάμπτοντας προσεκτικά τις αντιδράσεις του δύσκαμπτου δυτικού πνεύματος.

Παράλληλα το διαχρονικό του όραμα είναι η αρμονική συμβίωση των ανθρώπων δίπλα στην φύση και μακριά από τις ζούγκλες των πόλεων. Το όραμα αυτό παίρνει πλέον μορφή στο Evergreen Project, το Ashram της κοινότητας των EvergreenYoga Studios, στο οποίο πραγματοποιούνται και μέρη των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων.

 

Ο Πάνος ειδικεύεται στη Vinyasa Yoga και στην πρακτική του κατακόρυφου. Τα τμήματά του είναι δυναμικά, με απαιτητικές αλληλουχίες στάσεων και έμφαση στην αναπνοή και την αυτοσυγκέντρωση, που οδηγούν σε μια διαλογιστική κατάσταση γαλήνης και ηρεμίας, ενώ ταυτόχρονα γυμνάζουν το κορμί φυσικά.

PPK000565.JPG

Μαρία Αρβανιτάκη

Διδάσκει:  Vinyasa Krama Yoga, Prenatal Yoga

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διπλωματούχος καθηγήτρια χορού από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή «Νίκη Κονταξάκη».

 

Ήδη από τα χρόνια της φοίτησης της στη Φιλοσοφική Σχολή, ενδιαφέρθηκε για τις εκφραστικές και θεραπευτικές δυνατότητες της κίνησης. Το ενδιαφέρον αυτό διευρύνθηκε περεταίρω με την ενασχόληση της με τον αυτοσχεδιασμό και τελικά την οδήγησε στο Rotterdam της Ολλανδίας όπου σπούδασε Χοροθεραπεία στο Πανεπιστήμιο Codarts Rotterdam.

Στην Ολλανδία ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την Ashtanga Yoga, σε μια προσπάθεια να θεραπεύσει πόνους στη μέση και να βρει εσωτερική γαλήνη. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, παρακολούθησε την εκπαίδευση δασκάλων στα Evergreen Yoga Studios, με ειδίκευση στη Vinyasa Krama Yoga και έλαβε πιστοποίηση RYT-200 της Yoga Alliance.​

 

Τρέφοντας αγάπη και σεβασμό προς τη μητρότητα, εκπαιδεύτηκε στη Περιγεννητική yoga και συνοδεύει γυναίκες στο ταξίδι της εγκυμοσύνης και του τοκετού μέσα από το μονοπάτι της yoga.

 

Πιστεύει ότι η yoga μπορεί να προάγει τη σύνδεση σώματος και πνεύματος και ως αποτέλεσμα να βελτιώσει τη σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία του ασκούμενου.Διδάσκει yoga σε τμήματα διαφόρων επιπέδων καθώς και σε ιδιαίτερα μαθήματα με έμφαση στη ροή και στη σύνδεση αναπνοής και κίνησης. Τα μαθήματα έχουν τη δομή της Vinyasa Krama, δηλαδή ροή κίνησης και αναπνοής μεταξύ των στάσεων και αυξανόμενης δυσκολίας asanas στη πορεία του μαθήματος. Με αυτό τον τρόπο, ακόμα και λιγότερο έμπειροι μαθητές κατορθώνουν να προσεγγίσουν απαιτητικές στάσεις με ασφάλεια. Τα μαθήματα απευθύνονται σε άτομα που έχουν εμπειρία στη yoga αλλά και σε αρχάριους που ενδιαφέρονται για το στοιχείο της ροής στην πρακτική τους.

IMG-93d3a866bf41eb3c670a335f9ec0c55e-V_edited.jpg

Κατερίνα Ζέρβα

Διδάσκει: Vinyasa Krama Yoga & Yin Yoga
 
Η Κατερίνα γεννήθηκε στη Χαλκίδα και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το σώμα και τις δυνατότητες έκφρασης μέσω αυτού.
 
Το 2005 έλαβε τον 2ο Βαθμό στο Reiki και από το 2006-2009 ασχολήθηκε και παρακολούθησε διαφόρων ειδών σεμινάρια χορού όπως Σύγχρονο, Αφρικάνικο και Belly Dance. Τα έτη 2011 και 2012 απέκτησε πτυχία στο Ταϊλανδέζικο και το Θιβετιανό μασάζ.
 
Το ανήσυχο λοιπόν πνεύμα της έπειτα από όλα αυτά την οδήγησε στο μονοπάτι της Yoga και στα Evergreen Yoga Studios από τα οποία αποφοίτησε και έλαβε το πτυχίο των 200RYT της Yoga Alliance το 2014.

Όπως στη Vinyasa Krama συνδέουμε την αναπνοή με την κίνηση, έτσι και η Κατερίνα κατάφερε να συνδέσει την ανησυχία αυτή του πνεύματός της με την αναζήτηση του πραγματικού εαυτού, ικανοποιώντας την ανάγκη της για γνώση και δημιουργία. Έτσι δίνει την δυνατότητα στους μαθητές της να ξεκινήσουν την δική τους εξερεύνηση προς την σωματική έκφραση και θεραπεία.

 

Διδάσκει μαθήματα διαφόρων επιπέδων στα Evergreen Yoga Studios έχοντας πάντα σαν γνώμονα αυτήν ακριβώς την σύνδεση. Άποψή της είναι ότι η Yoga είναι ο δρόμος για να έρθουμε πιο κοντά στον πραγματικό εαυτό μας, σε σύνδεση με το σώμα, το οποίο αποτελεί τον καλύτερο Δάσκαλο. Η διδασκαλία για εκείνη είναι πρωτίστως μαθητεία.

IMG_1159b.jpg

Αιμιλιάνα Τσουκαλά

Διδάσκει: Vinyasa Krama Yoga, Handstands

Η Αιμιλιάνα ήρθε σε επαφή με τη yoga το 2009, παράλληλα με την ενασχόλησή της με τον χορό. Ο λόγος που η yoga κέρδισε τελικά την καρδιά της, και επέλεξε να την ακολουθήσει, είναι ο σεβασμός με τον οποίο αντιμετωπίζει το σώμα, η σύνδεση αναπνοής και κίνησης, η απλότητα και το βάθος που εμπεριέχονται σε αυτήν, σε αντίθεση με τον δυτικό τρόπο προσέγγισης της άσκησης. Αργότερα κατάλαβε ότι η yoga πρόκειται για μια πρόταση τρόπου ζωής, μια φιλοσοφία που έχει μελετήσει σε βάθος την ανθρώπινη φύση και έχει προσφέρει απαντήσεις σε πολλά ανθρώπινα ερωτήματα.

Η επιθυμία της να εξερευνήσει το μονοπάτι της yoga σε μεγαλύτερο βάθος και συγκεκριμένα η αγάπη της για τη γεμάτη ροή Vinyasa, την οδήγησαν στην παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος 200 ωρών RYT των ΕΥS με δάσκαλο τον Πάνο.

Έπειτα, εκπαιδεύτηκε στην yoga για την εγκυμοσύνη και αυτή τη στιγμή ολοκληρώνει την εκπαίδευση των 500 ωρών.

Συνεχίζει να την ενδιαφέρει η συνεχής εκπαίδευση πάνω στη yoga και ως εκ τούτου παρακολουθεί διάφορα σεμινάρια πάνω σε αυτήν.

 

Παράλληλα, εκπαιδεύτηκε στη Δραματοθεραπεία, μια μέθοδο ψυχοθεραπείας με εργαλείο την τέχνη, και μέσα από το πάντρεμα αυτών, έχει όνειρο να προσφέρει έναν ολιστικό τρόπο θεραπείας, συνεισφέροντας έτσι στην αναζήτηση του ανθρώπου προς την αυτογνωσία και την αυτοθεραπεία.

Πλέον πραγματοποιεί συνεδρίες τόσο ατομικά όσο και ομαδικά ως δραματοθεραπεύτρια.

IMG-20231102-WA0006(1).jpg

Μαρίνα Γκέργκοβ

Διδάσκει: Vinyasa Krama Yoga, Nidra Yoga, Prenatal Yoga

Η Μαρίνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έζησε και σπούδασε Αρχιτεκτονική στη Σόφια, Βουλγαρία, τη δεύτερη παρτίδα της.

Απο μικρή ηλικία έδειξε το ενδιαφέρον της για τη γοητεία διαφόρων τεχνών και μέσων έκφρασης, συνοδευόμενη με μια ανήσυχη βιασύνη να κατανοήσει και να φτάσει στο προορισμό που θα την απελευθέρωνε.  Το 2014 ξεκίνησε πρακτική και εκπαιδευτικά σεμινάρια στην Ελλάδα σε διάφορα στούντιο με πρώτους δασκάλους την Ιωάννα Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Κοντογιώργο, συλλέγοντας εμπειρίες, διδασκαλίες και μεθόδους πρακτικής.


Το επόμενο διάστημα ήταν καθοριστικό. Η παρατήρηση θα τη φέρει πιο κοντά στο δικό της κέντρο και στη πρακτική που θα τη πειθαρχίσει σωματικά και πνευματικά. 

Μαθήτευσε και συνεχίζει τη μαθητεία της με τον δάσκαλο της, Πάνο στα Evergeen Yoga Studio, όπου και ολοκλήρωσε την εκπαίδευση των 200Η στο σύστημα της Vinyasa Krama.​

Το 2018 εκπαιδεύτηκε στη Yoga για παιδιά με τη Χριστίνα Μάτση, Flower Kids Yoga Teacher Training 95H καθώς και στην Ολιστική Μάλαξη με την Ελευθερία Μαντζώρου και το Ταιλανδέζικο μασάζ με τη Χριστίνα Ζάννη.

 

Μέσω της πρακτικής και της διδασκαλίας, θέλει να κοινωνήσει το βίωμά της, γεφυρώνοντας τις αποστάσεις στα ζεύγη των αντιθέτων, προσεγγίζοντας έναν πιο ολιστικό τρόπο σκέψης που θα μας φέρει πιο κοντά στην αλήθεια, την αγάπη και την αποδοχή του εαυτού μας και σε συνέχεια των συνανθρώπων μας, με κίνητρο τη δημιουργία σχέσεων ιερού χαρακτήρα.

 

​H Мαρίνα διδάσκει στα EYS, συνεχίζοντας τη μαθητεία της, με πρόθεση να νιώσουν όλοι ευπρόσδεκτοι να ξεκινήσουν το ταξίδι τους και να ακούσουν την εσωτερική τους φωνή, με κίνητρο τη πιο βαθιά σύνδεση με τον περιβάλλοντα κόσμο.

20240125_130956.jpg

Παπασιδέρη Βίκυ

Διδάσκει: Aerial Yoga

Η Βίκυ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη (1985) και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο τμήμα γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας.

 

Από πολύ μικρή ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, αλλά και με τον κλασικό και σύγχρονο χορό. Η yoga μπήκε στη ζωή της το 2007, ύστερα από ένα ατύχημα που την κράτησε μακριά από τις μέχρι τότε δραστηριότητες της. Μέσα από την συνεχή πρακτική και μελέτη πάνω στην φιλοσοφία της yoga, ανακάλυψε το μονοπάτι που ως τότε αναζητούσε. Τον Ιούνιο του 2014 ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δασκάλων Hatha yoga 500 ωρών του Ghyta Yoga School δίπλα στον Μιχάλη Φιλίνη.

Το 2016 άρχισε να ασχολείται με την εναέρια ακροβατική. Θέλοντας να συνδυάσει τις δύο μεγάλες της αγάπες, στράφηκε στην Aerial yoga παρακολουθώντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δασκάλων της Έλενας Μουρατίδου.

 

Μέσα από τη διδασκαλία, την πρακτική και την παρακολούθηση σχετικών σεμιναρίων, συνεχίζει να εμπλουτίζει τις γνώσεις της και την αγάπη της για τα δώρα της yoga, αναγνωρίζοντας την ως "τέχνη της ζωής".

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΟΥΤΣΗ.jpg

Αναστασία Τσούτση

Διδάσκει: Vinyasa Krama Yoga, Handstands
 
Η Αναστασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Από μικρή ένιωσε την ανάγκη να ψάξει τί υπάρχει «πίσω» από τον κόσμο που αντιλαμβάνεται.

Ασχολήθηκε αρκετά χρόνια τον χορό. Η ανάγκη της να εκφραστεί ξεπερνούσε το όριο του σώματος και έτσι καλλιέργησε τον λόγο σπουδάζοντας Υποκριτική. Συνέχισε να ανακαλύπτει αυτόν τον κόσμο συνδυάζοντας πολλαπλές ιδιότητες, ιδρύοντας παράλληλα την Θεατρική Ομάδας Ανδρομέδα, με σκοπό η τέχνη να λειτουργήσει ως μέσο και αφορμή για κοινωνική δράση, ώσπου τελικά η περιέργειά της την οδήγησε να σπουδάσει Ιστορικός του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

Ο δρόμος της άλλαζε συχνά μορφές, μέχρι που σε μια κομβική στιγμή στη ζωής της ένιωσε πολύ μακριά από οτιδήποτε οικείο, σε αδράνεια.

Έτσι, έφτασε στα Evergreen Yoga Studios.Ο σεβασμός, η φροντίδα, η σεμνότητα και η γενναιοδωρία που συνάντησε λειτούργησαν θεραπευτικά και μεταμορφωτικά. Μέσα από την yoga άρχισε να συναντά έναν εαυτό που δεν ήξερε ότι υπάρχει, δημιουργώντας σταδιακά περισσότερο χώρο.

Έτσι παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα 200 ωρών RYT των Εvergreen Υoga Studios (EYS) με δάσκαλο τον Πάνο. Συνεχίζει την αναζήτηση, την μαθητεία και την πρακτική, συνδεόμενη όλο και περισσότερο με την εξερεύνηση της ροής και της μαλακότητας σε δυναμικές θέσεις και στηρίξεις.

 

Στόχος στη διδασκαλία της, είναι η δημιουργία και εξερεύνηση κόσμων, χώρων και της προσωπικής παρουσίας. Πρόθεση της είναι να μεταδώσει αγάπη, πίστη, μαγεία και αποδοχή.

20231215_160731_edited.jpg

Μαρία Στρατή

Διδάσκει: Vinyasa Krama Yoga

Η Μαρία γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ναύπλιο το 1998. Από πολύ μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με τον κλασικό και σύγχρονο χορό, ενώ στην πορεία της ζωής της αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά και να γίνει διπλωματούχος καθηγήτρια χορού από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή ''Ραλλού Μάνου''.

Παράλληλα το ενδιαφέρον της για το ανθρώπινο σώμα και τις θεραπευτικές ιδιότητες της κίνησης την οδήγησαν σε σπουδές στο τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Η Yoga ήρθε στη ζωή της όταν σπούδαζε χορό και έκτοτε αποτελεί ένα εσωτερικό καταφύγιο γνωριμίας και αποδοχής του εαυτού όπως ακριβώς είναι.

Θεωρεί ότι μέσω της πρακτικής, η κίνηση του σώματος σε συνδυασμό με την αναπνοή συμβάλλει στη βαθύτερη κατανόηση του εσωτερικού κόσμου, στην παρατήρηση των συναισθημάτων αλλά και στην αποδοχή τους βιώνοντας την ελευθερία μέσα από την επίγνωση και την πειθαρχία.

Η αγάπη της για τη Yoga και η ανάγκη της για περεταίρω εξερεύνηση και μαθητεία την έφεραν στα Evergreen Yoga Studios όπου παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των 200 ωρών στο σύστημα της Vinyasa Krama.

Πιστεύοντας ότι η εκπαίδευση ενός δασκάλου δεν τελειώνει ποτέ, συνεχίζει να μαθητεύει, να μελετά, να εξερευνά και να εμβαθύνει τις γνώσεις της για τις δυνατότητες και την ψυχοσύνθεση της ανθρώπινης ύπαρξης.

 

Μέσα από τη διδασκαλία της, θέλει να μεταδώσει την αλήθεια, την καθαρότητα, την αγνότητα και την αληθινή αγάπη που έχει κάθε άνθρωπος μέσα του.

Aναστασία Δρογγίτη
Διδάσκει: Vinyasa Krama Yoga

Η Αναστασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η πρώτη της επαφή με τη yoga ήρθε το 2009, καθώς ένιωσε έντονη σωματική δυσφορία στην περιοχή των ισχίων που την προέτρεψε να ψάξει πρακτικές μέσω της γιόγκα για ίαση και ανακούφιση. Από τότε η πρακτική αποτελεί πλέον τρόπο ζωής. Στην πορεία παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των EYS, μέσα από το οποίο γνώρισε το σύστημα της Vinyasa Krama Yoga.


Η Αναστασία βρήκε τα εργαλεία που χρειαζόταν για να θεραπεύσει το νου και το σώμα της, συνδυάζοντας αρμονικά την αναπνοή με την κίνηση. Η συνθήκη αυτή την έφερε πιο κοντά στο αντικείμενο που θέλει να ακολουθήσει, μέσω της παρατήρησης του εαυτού κατά την διάρκεια της πρακτικής, ανακτώντας και πάλι την ισορροπία που ζητούσε.

Στόχος της είναι να συνεχίσει να διδάσκει και να διδάσκεται yoga μοιράζοντας έτσι την εμπειρία της και το πάθος της για αυτό που αγαπάει.

Μαρία Δημαρόγκωνα

Διδάσκει: Vinyasa Krama Yoga & Aerial Yoga

Η Μαρία γεννηθηκε στην Αθήνα.Σε πολύ μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με τη σώμα και τις εκφραστικές του δυνατότητες μέσω του συστήματος Όρφ και του κλασικού μπαλέτου. Αργότερα πέρασε αρκετά χρόνια χωρίς να κάνει κάποια σωματική πρακτική, και ζώντας μία κατά κύριο λόγο καθιστική ζωή. Σπούδασε εφαρμοσμένα μαθηματικά στο ΕΜΠ και το ενδιαφέρον της για τη μαθηματική λογική, την επιστήμη των υπολογιστών και τη φιλοσοφία την οδήγησαν στην Ολλανδία όπου έκανε σχετικές μεταπτυχιακές σπουδές στο ILLC του University of Asterdam (UvA). Επιστρέφοντας στην Ελλάδα για να κάνει διδακτορική έρευνα στο ΕΜΠ ένιωσε ότι το σώμα της είχε ανάγκη να ασκηθεί και να εκφραστεί. 

Σε αυτό το πλαίσιο ξεκίνησε την πρακτική της aerial yoga. Αφού δοκίμασε και άλλες μορφές γιόγκα (power, hatha, jivamukti),καθώς και τις κινέζικες τέχνες του tai chi και του kung fu, βρήκε αυτό που έψαχνε στη vinyasa krama yoga.

Στα Evergreen Yoga Studios γνώρισε μια σωματική πρακτική δομημένη, δυναμική και ισορροπημένη, που στοχεύει στην πολυεπίπεδη ανάπτυξη του ασκούμενου. Η αφοσίωση στην πρακτική την βοήθησε -μεταξύ άλλων- να συνδεθεί βαθύτερα με το σώμα και τα συναισθήματά της, και να έρθει πιο κοντά στην αληθινή της φύση.

Η επιθυμία της για περεταίρω εμβάθυνση την οδήγησε στην παρακολούθηση της εκπαίδευσης δασκάλων γιόγκα 200 ωρών στα EYS και αργότερα την εκπαίδευση δασκάλων aerial yoga 60 ωρών στα EYS με τη Βικυ Παπασιδέρη.

Τελευταία εξερευνά τις εκφραστικές δυνατότητες του σώματος μέσω του εναέριου χορού (aerial silks).

 

Για τη Μαρία η γιόγκα είναι πάνω απ όλα ένα ισχυρό εργαλείο για τη κατανόηση της ανθρώπινης φύσης, που οδηγεί στην ελευθερία, την αγάπη και την επίγνωση.

Βλέποντας τη ζωή σαν ένα ταξίδι, και τη φιλοσοφία ως πρακτική και τρόπο ζωής, συνεχίζει τη μαθητεία της στη γιόγκα στα EYS μέσω της πρακτικής και της παρακολούθησης σεμιναρίων.

 

Στόχος της διδασκαλίας της είναι να μοιραστεί την εμπειρία της δίνοντας στους ασκούμενους εργαλεία για να εξερευνήσουν και να πραγματώσουν τη φύση τους.

Διδάσκει vinyasa krama yoga και aerial yoga. Στο σωματικο επιπεδο τα μαθήματα στοχεύουν στην ισορροπημενη ενδυναμωση του σωματος και την καλλιέργεια της ευλυγισιας του, προσεγγίζοντας σταδιακά βασικές ή πιο απαιτητικές στάσεις ανάλογα με το επίπεδο των ασκούμενων (krama). H συνειδητή αναπνοή και ο συντονισμός της με την κίνηση (vinyasa) δημιουργούν τις συνθήκες για να μπει ο ασκούμενος σε μια κατάσταση κινητικού διαλογισμού με άμεσα οφέλη τη βελτίωση της συγκέντρωσης, τη μείωση του στρες και τη διεύρυνση της συνείδησης.

Αμαλία Τζαννετάκη

Διδάσκει: Vinyasa Krama Yoga

Η Αμαλία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στην Ψυχολογία από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου καθώς και εκπαιδευόμενη ψυχοθεραπεύτρια Gestalt στο Gestalt Foundation.

 

Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το σώμα μέσω του χορού. Περνώντας από διαφορετικά είδη χορού/ κίνησης και θέλοντας να εξερευνήσει περισσότερο το κομμάτι της έκφρασης μέσω του σώματος αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον χορό κάτι που την οδήγησε στο Βερολίνο όπου και σπούδασε σύγχρονο χορό, στο Berlin Dance Institute. Στο Βερολίνο ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την Vinyasa Yoga, ως ένας τρόπος αποθεραπείας για το σώμα.

Με την επιστροφή της στην Ελλάδα, το 2020, συνέχισε να ασχολείται με την γιόγκα καθώς της πρόσφερε φροντίδα στο σώμα, πολύτιμη για εκείνη.

Παρακολούθησε την εκπαίδευση δασκάλων στα Evergreen Yoga Studios, με ειδίκευση στην Vinyasa Krama Yoga.

 

Μέσα από την εμπειρία της και δουλεύοντας για αρκετά χρόνια με άτομα ψυχικά και σωματικά ευάλωτα, της έγινε ξεκάθαρο ότι η ψυχή και το σώμα είναι αλληλένδετα. Ο ρυθμός της σύγχρονης ζωής κάνει ακόμα πιο σημαντικό το να είναι κανείς σε επαφή τόσο με το σώμα του/της όσο και με τον ψυχικό του/της κόσμο. Στόχος της είναι, στα μαθήματα της να δημιουργήσει τις συνθήκες για να μπορέσει κανείς να αποσυνδεθεί από την φασαρία της πόλης και να έρθει σε επαφή με το σώμα του/της στο παρόν.

Έλλη-Άννα Γκούμα

Διδάσκει: Vinyasa Krama Yoga

Η Έλλη-Άννα γεννήθηκε το 1998 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η πρώτη της επαφή με τη γιόγκα έγινε πολύ νωρίς όταν ήταν ακόμη 16 χρονών εντελώς τυχαία ψάχνοντας μια εναλλακτική μορφή άσκησης και σύνδεσης με το σώμα. 

 

Το μονοπάτι την οδήγησε όμως στο Παρίσι, χάρη στη διπλή υπηκοότητα της, όπου σπούδασε πολιτικός μηχανικός και αρχιτέκτων. Η γιόγκα, καθ' όλον αυτόν τον δύσκολο κύκλο σπουδών, παρέμενε ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας της που απάλυνε τους γρήγορους ρυθμούς που έμοιαζε να απαιτεί αυτό το κοινωνικό πλαίσιο. 

Μετά από πολλά ταξίδια και παραμονές στο εξωτερικό, η Έλλη-Άννα αποφάσισε τελικά να γυρίσει στην Ελλάδα, από επιθυμία να επανασυνδεθεί με τις ρίζες της και με μια χώρα της οποίας οι αντιφάσεις της κινούσαν πάντα το ενδιαφέρον.

Εκεί είχε την ευχέρεια, που τόσο αναζητούσε, για να επενδύσει στην εξερεύνηση της γιόγκα, βρίσκοντας τα Evergreen Yoga Studios, ένα μέρος που αμέσως της ενέπνευσε ασφάλεια και φροντίδα. Ψάχνοντας εκεί να εμβαθύνει ακόμα περισσότερο την πρακτική της, ένιωσε πως ήταν πλέον η σωστή στιγμή να παρακολουθήσει και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα 200 ωρών RYT με δάσκαλο τον Πανό.

Η εμπειρία αυτή ξεκαθάρισε το τοπίο και έσβησε τους μικρούς ενδοιασμούς που παρέμεναν από την επιστημονική σταδιοδρομία της. Η αντιμετώπιση των πιο αφηρημένων εννοιών με τη λογική της ματιά αποτέλεσε μια πρόκληση που την ενθουσίασε και αποτέλεσε το έναυσμα για τη συνέχιση της μαθητείας της.

 

Στόχος της είναι, στα μαθήματα της να δημιουργήσει τις συνθήκες που μας συνδέουν με την παρούσα στιγμή, το εδώ, το τώρα, και όλα όσα ξεπροβάλλουν μέσα από αυτά.

 

Παράλληλα με την εκπαίδευση της στα EYS, η Έλλη-Άννα εκπαιδεύεται και ως προπονήτρια αναρρίχησης, ένα άθλημα που απαιτεί πλήρη παρουσία, φέρνει πολύ κοντά στη φύση και παρουσιάζει πολλαπλές ψυχολογικές προκλήσεις, χαρακτηριστικά που βρίσκουν μεγάλο κοινό τόπο με την γιόγκα.

Ελένη Ευγενιάδου

Διδάσκει: Vinyasa Krama Yoga

Η Ελένη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φλώρινα το 1997. Σπούδασε και αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 

Τα πρώτα χρόνια των σπουδών της ήρθε σε επαφή με την σωματική άσκηση μέσω πολεμικών τεχνών, οι οποίες παρόλο που της κίνησαν σημαντικά το ενδιαφέρον, της δημιούργησαν την ανάγκη να καλλιεργήσει τη δυνατότητα συνειδητής παρουσίας με έναν διαφορετικό τρόπο. Έτσι το 2018, λόγω της επιθυμίας της για πειραματισμό, μπήκε στη ζωή της η yoga.

Ένας καινούργιος κόσμος άρχισε να ξετυλίγεται και κάθε μέρα η πρακτική αποτελούσε για εκείνη πηγή έμπνευσης, δημιουργίας, προσωπικής έκφρασης και κατανόησης, όχι μόνο του εαυτού, αλλά και του κόσμου γύρω της.

Κάποια στιγμή θέλησε να αναπτύξει περεταίρω τις γνώσεις της στο κομμάτι της κίνησης και της ανατομίας και έτσι στράφηκε στο pilates, όπου το 2020 φοίτησε στο NYSY Studios και εκπαιδεύτηκα στο BASI Pilates System (Body Arts and Science International).Τα επόμενα δύο χρόνια ξεκίνησε το πρώτα της βήματα στη διδασκαλία, με personal μαθήματα στο Mat Pilates.

 

Τον Σεπτέμβριο του 2022 είχε την επιθυμία να αναζητήσει ανθρώπους που θα τη βοηθήσουν να κατανοήσει βαθύτερα όλα αυτά τα βιώματα και συναισθήματα που αναδύονταν μέσω της πρακτικής και έτσι οδηγήθηκε στο Evergreen Studios. Η αγάπη, ο σεβασμός και η γνησιότητα που συνάντησε, τη συγκίνησαν και η κάθε μέρα ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία. Θέλοντας λοιπόν αυτό το μονοπάτι της μάθησης να μην τελειώσει ποτέ, παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των 200 ωρών RYT με τον Πάνο.

bottom of page