Δάσκαλος Γιόγκα Πάνος Κατσανδρής

Πάνος Κατσανδρής

Διδάσκει: Vinyasa Krama Yoga, Handstands.

 

Ιδρυτής και επικεφαλής δάσκαλος των Evergreen Yoga Studios.

 

Ο Πάνος μέσα από τη γιόγκα βρίσκει τη σύνδεση με την απλότητα της ύπαρξης που λείπει από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, την ένωση με το Όλον που οδηγεί στην ισορροπία του πνεύματος και την αποδοχή της ανθρώπινης εμπειρίας.
Πιστεύει ότι η γιόγκα δίνει τα εργαλεία που χρειαζόμαστε για την εξερεύνηση και την ευθυγράμμισή μας με τον πραγματικό μας Εαυτό, τον Εαυτό που κρύβεται πίσω από το προσωπείο που χρησιμοποιούμε οι άνθρωποι για να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα και τα βάρη της. Μέσα από την αποδοχή που διδάσκει η γιόγκα οι ανθρώπινες σχέσεις γεφυρώνονται και γίνονται πιο αληθινές. Συνδεόμαστε πρώτα με τον εαυτό μας, για να μπορέσουμε να συνδεθούμε με τους άλλους.

 

Όντας διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην αρχιτεκτονική, η προσέγγισή του ξεκίνησε βασισμένη σε έναν επιστημονικό τρόπο σκέψης, που τον έθεσε αντιμέτωπο με μεγάλες προκλήσεις όσον αφορά την προσπάθεια κατανόησης της yoga. Για αυτόν τον λόγο η διδασκαλία του είναι ιδανική για τα διερευνητικά, ανήσυχα πνεύματα, γνωρίζοντας τον μαθητή με τη βαθιά φιλοσοφία της yoga με έναν τρόπο ομαλό και κατανοητό, κάμπτοντας προσεκτικά τις αντιδράσεις του δύσκαμπτου δυτικού πνεύματος.

 

Ο Πάνος ειδικεύεται στη Vinyasa Yoga και στην πρακτική του Κατακόρυφου. Τα τμήματά του είναι δυναμικά, με απαιτητικές αλληλουχίες στάσεων και έμφαση στην αναπνοή και την αυτοσυγκέντρωση, που οδηγούν σε μια διαλογιστική κατάσταση γαλήνης και ηρεμίας, ενώ ταυτόχρονα γυμνάζουν το κορμί φυσικά.

Μαρία Αρβανιτάκη δασκάλα yoga

Μαρία Αρβανιτάκη

Διδάσκει:  Vinyasa Krama Yoga, Prenatal Yoga

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διπλωματούχος καθηγήτρια χορού από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή «Νίκη Κονταξάκη».

 

Ήδη από τα χρόνια της φοίτησης της στη Φιλοσοφική Σχολή, ενδιαφέρθηκε για τις εκφραστικές και θεραπευτικές δυνατότητες της κίνησης. Το ενδιαφέρον αυτό διευρύνθηκε περεταίρω με την ενασχόληση της με τον αυτοσχεδιασμό και τελικά την οδήγησε στο Rotterdam της Ολλανδίας όπου σπούδασε Χοροθεραπεία στο Πανεπιστήμιο Codarts Rotterdam.

 

Στην Ολλανδία ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την Ashtanga Yoga, σε μια προσπάθεια να θεραπεύσει πόνους στη μέση και να βρει εσωτερική γαλήνη. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, παρακολούθησε την εκπαίδευση δασκάλων στα Evergreen Yoga Studios, με ειδίκευση στη Vinyasa Krama Yoga και έλαβε πιστοποίηση RYT-200 της Yoga Alliance.

Τρέφοντας αγάπη και σεβασμό προς τη μητρότητα, εκπαιδεύτηκε στη Περιγεννητική yoga και συνοδεύει γυναίκες στο ταξίδι της εγκυμοσύνης και του τοκετού μέσα από το μονοπάτι της yoga.

 

Πιστεύει ότι η yoga μπορεί να προάγει τη σύνδεση σώματος και πνεύματος και ως αποτέλεσμα να βελτιώσει τη σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία του ασκούμενου.

Διδάσκει yoga σε τμήματα διαφόρων επιπέδων καθώς και σε ιδιαίτερα μαθήματα με έμφαση στη ροή και στη σύνδεση αναπνοής και κίνησης. Τα μαθήματα έχουν τη δομή της Vinyasa Krama, δηλαδή ροή κίνησης και αναπνοής μεταξύ των στάσεων και αυξανόμενης δυσκολίας asanas στη πορεία του μαθήματος. Με αυτό τον τρόπο, ακόμα και λιγότερο έμπειροι μαθητές κατορθώνουν να προσεγγίσουν απαιτητικές στάσεις με ασφάλεια. Τα μαθήματα απευθύνονται σε άτομα που έχουν εμπειρία στη yoga αλλά και σε αρχάριους που ενδιαφέρονται για το στοιχείο της ροής στην πρακτική τους.

Δεμαρτινου Νάντια δασκάλα γιόγκα

Νάντια Δεμαρτίνου

Διδάσκει: Vinyasa Krama Yoga

Η Νάντια γεννήθηκε το 1989 και μεγάλωσε, στην πόλη της Πάτρας, όπου από αρκετά νεαρή ηλικία ασχολούνταν με τη σωματική άσκηση και φροντίδα. Η γνωριμία της με τη yoga έγινε στα πρώτα χρόνια της φοιτητικής της ζωής, ως μηχανικός, στην Αθήνα. Ορμώμενη αρχικά, από την επιθυμία για εσωτερική γαλήνη και πνευματική αποσυμπίεση, χωρίς ακόμα να αντιλαμβάνεται ξεκάθαρα το λόγο, η επαφή με τη yoga συνεχίστηκε,  καλλιεργώντας σταδιακά το  έδαφος για έναν εναλλακτκό τρόπο ζωής. Συνεχίζοντας στο εξωτερικό, όπου βρισκόταν για επαγγελματικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς, γνώρισε για πρώτη φορά το σύστημα της Αshtanga Vinyasa Yoga. Διανύοντας μία περίοδο ισχυρής συνειδητοποίησης και μετάβασης, η yoga βρισκόταν συνεχώς δίπλα της. Η μαθητεία της συνεχίστηκε σε στούντιο του εξωτερικού, αλλά και μέσα από προσωπική πρακτική, κάνοντας πια ξεκάθαρο ότι η yoga αποτελούσε έναν ολιστικό τρόπο προσέγγισης της ανθρώπινης ύπαρξης, που ξεπερνά την σωματική άσκηση. Στην προσπάθειά της να διευρύνει τις γνώσεις της για τη φιλοσοφία και την πρακτική της yoga, επιστρέφει στην Ελλάδα και παρακολουθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των EYS, μέσα από το οποίο γνώρισε το σύστημα της Vinyasa Krama Yoga.

 

Η Νάντια αισθάνεται ότι μέσα από το σώμα και την πρακτική, βρίσκει τον τρόπο να καθρεφτίσει, να παρατηρήσει και να συνδεθεί με τον εαυτό της στο παρόν. Διατηρώντας άρρηκτη την επαφή με την αναπνοή, το σώμα βρίσκει το χώρο να μιλήσει, ξεκινώντας ένα διάλογο με το νου και την ψυχή. Το σώμα απαντά στις ερωτήσεις εκείνες που το μυαλό δεν μπορεί να βρει, οδηγώντας στην γνώση του βαθύτερου Εαυτού μας.

 

Η Νάντια διδάσκει μαθήματα στα EYS, καθώς και ιδιαίτερα μαθήματα, ενώ συνεχίζει τη μαθητεία της συμμετέχοντας σε σεμινάρια σχετικά με την asana, αλλά και τη φιλοσοφία.

Κατερίνα Ζέρβα γιόγκα μασάζ

Κατερίνα Ζέρβα

Διδάσκει: Vinyasa Krama Yoga

 

Η Κατερίνα γεννήθηκε στη Χαλκίδα και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το σώμα και τις δυνατότητες έκφρασης μέσω αυτού.

 

Το 2005 έλαβε τον 2ο Βαθμό στο Reiki και από το 2006-2009 ασχολήθηκε και παρακολούθησε διαφόρων ειδών σεμινάρια χορού όπως Σύγχρονο, Αφρικάνικο και Belly Dance. Τα έτη 2011 και 2012 απέκτησε πτυχία στο Ταϊλανδέζικο και το Θιβετιανό μασάζ.

 

Το ανήσυχο λοιπόν πνεύμα της έπειτα από όλα αυτά την οδήγησε στο μονοπάτι της Yoga και στα Evergreen Yoga Studios από τα οποία αποφοίτησε και έλαβε το πτυχίο των 200RYT της Yoga Alliance το 2014. Όπως στη Vinyasa Krama συνδέουμε την αναπνοή με την κίνηση, έτσι και η Κατερίνα κατάφερε να συνδέσει την ανησυχία αυτή του πνεύματός της με την αναζήτηση του πραγματικού εαυτού, ικανοποιώντας την ανάγκη της για γνώση και δημιουργία. Έτσι δίνει την δυνατότητα στους μαθητές της να ξεκινήσουν την δική τους εξερεύνηση προς την σωματική έκφραση και θεραπεία.

 

Διδάσκει μαθήματα διαφόρων επιπέδων στα Evergreen Yoga Studios έχοντας πάντα σαν γνώμονα αυτήν ακριβώς την σύνδεση. Άποψή της είναι ότι η Yoga είναι ο δρόμος για να έρθουμε πιο κοντά στον πραγματικό εαυτό μας, σε σύνδεση με το σώμα, το οποίο αποτελεί τον καλύτερο Δάσκαλο. Η διδασκαλία για εκείνη είναι πρωτίστως μαθητεία.

Βίκυ Παπασιδέρη aerial yoga

Παπασιδέρη Βίκυ

Διδάσκει: Aerial Yoga

Η Βίκυ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη (1985) και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο τμήμα γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας.

 

Από πολύ μικρή ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, αλλά και με τον κλασικό και σύγχρονο χορό. Η yoga μπήκε στη ζωή της το 2007, ύστερα από ένα ατύχημα που την κράτησε μακριά από τις μέχρι τότε δραστηριότητες της. Μέσα από την συνεχή πρακτική και μελέτη πάνω στην φιλοσοφία της yoga, ανακάλυψε το μονοπάτι που ως τότε αναζητούσε. Τον Ιούνιο του 2014 ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δασκάλων Hatha yoga 500 ωρών του Ghyta Yoga School δίπλα στον Μιχάλη Φιλίνη.

 

Το 2016 άρχισε να ασχολείται με την εναέρια ακροβατική. Θέλοντας να συνδυάσει τις δύο μεγάλες της αγάπες, στράφηκε στην Aerial yoga παρακολουθώντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δασκάλων της Έλενας Μουρατίδου.

 

Μέσα από τη διδασκαλία, την πρακτική και την παρακολούθηση σχετικών σεμιναρίων, συνεχίζει να εμπλουτίζει τις γνώσεις της και την αγάπη της για τα δώρα της yoga, αναγνωρίζοντας την ως "τέχνη της ζωής".

Σγουράκης Παναγιώτης κατακόρυφα δάσκαλος

Σγουράκης Παναγιώτης

Διδάσκει: Handstands, Yoga Nidra

Ο Παναγιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983 και μεγάλωσε στην Κρήτη. Σπούδασε στο Τμήμα Μαθηματικών & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών Ηρακλείου Κρήτης, καθώς και Τεχνικός Ήχου σε ιδιωτική σχολή της Αθήνας.

Έπειτα από αρκετά χρόνια εργασίας στο χώρο της ηχοληψίας αντιλήφθηκε ότι ο δυτικός τρόπος ζωής και σκέψης επηρέαζε έντονα τη σωματική και ψυχική του ισορροπία. Η έντονη σωματική δυσφορία αρκετών ετών, καθώς και η εμφάνιση ενός τραυματισμού στην σπονδυλική στήλη τον οδήγησε στη γνωριμία με το δάσκαλό του Πάνο Κατσανδρή, ο οποίος τον σύστησε στην πρακτική της γιόγκα. Ο Παναγιώτης βρήκε τα εργαλεία που χρειαζόταν για να θεραπεύσει το σώμα του. Παράλληλα, η σύνδεση αναπνοής με κίνηση έφερε και τη σύνδεση με τον πραγματικό του εαυτό, ανακτώντας και πάλι την ισορροπία που ζητούσε.

 Μαθητεύει με τον Πάνο από το 2013, ενώ ολοκλήρωσε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα 200 ωρών της Yoga Alliance στο σύστημα της Vinyasa Krama, το 2017, στα Evergreen Yoga studios. Το 2018 ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του στην Yoga Nidra, Mindfulness Meditation και Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP) με την Valerie Saier.

Τρέφει μεγάλη αγάπη για τις στηρίξεις στα χέρια, τα κατακόρυφα, αλλά και τη φιλοσοφία της ψυχολογίας που προσφέρουν τα κείμενα της γιόγκα. Διδάσκει Κατακόρυφα στα Evergreen Yoga Studios και Yoga Nidra σε ομαδικά, αλλά και ιδιαίτερα μαθήματα. Συνεχίζει να μαθητεύει δίπλα στους δασκάλους και τους μαθητές του, πιστεύοντας βαθιά στην αστείρευτη δυνατότητα  της ανθρώπινης ύπαρξης για μάθηση.

Αιμιλιάνα Τσουκαλά δασκάλα γιόγκα

Τσουκαλά Αιμιλιάνα

Διδάσκει: Vinyasa Krama Yoga

Η Αιμιλιάνα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Σπούδασε Ιταλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Η πρώτη της επαφή με τη yoga ήρθε το 2009, παράλληλα με την ενασχόλησή της με το σύγχρονο χορό. Ο λόγος που η yoga κέρδισε τελικά την καρδιά της είναι ο σεβασμός με τον οποίο αντιμετωπίζει το σώμα, η σύνδεση αναπνοής και κίνησης, η απλότητα και η ηρεμία που εμπεριέχονται σε αυτήν, σε αντίθεση με τον δυτικό τρόπο προσέγγισης της άσκησης.

Η επιθυμία της να εξερευνήσει  το μονοπάτι της yoga σε μεγαλύτερο βάθος και συγκεκριμένα η αγάπη της για τη γεμάτη ροή Vinyasa, την οδήγησαν στην παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος 200 ωρών RYT των ΕΥS. Συνεχίζει να την ενδιαφέρει η συνεχής εκπαίδευση πάνω στη yoga και συνεχίζει να παρακολουθεί σεμινάρια πάνω σ’ αυτήν.

Παράλληλα, εκπαιδεύεται στη Δραματοθεραπεία, η οποία πιστεύει πως συνδέεται με τη yoga, καθώς είναι και τα δύο εργαλεία που οδηγούν στην αυτογνωσία και στην αγάπη για τον εαυτό.

Γιάννης Σπυρούδης δάσκαλος γιόγκα

Γιάννης Σπυρούδης

Διδάσκει: Vinyasa Krama Yoga, Handstands.

 

Ο Γιάννης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, δοκιμάζοντας πολλά είδη σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του (Οργάνωση κι Διοίκηση Επιχειρήσεων, MSc in Environmental Management & Sustainability) κι άρχισε να εργάζεται, η παρατεταμένη καθιστική ζωή και τα αναπόφευκτα μυοσκελετικά προβλήματα που αυτή επιφέρει, τον οδήγησαν στο μονοπάτι της γιόγκα. Πειραματιζόμενος με διάφορα είδη (hatha, ashtanga, iyengar) στα πλαίσια περαιτέρω αναζήτησης κατέληξε στη vinyasa, και την πρώτη του δασκάλα, Βάγια Χάνου. Σύντομα, η πρακτική έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς του, προσφέροντάς του σημαντικά σωματικά και πνευματικά οφέλη, μέσα από την αίσθηση του διαρκούς κινητικού διαλογισμού και του βαθύτερου εσωτερικού διαλόγου. Κομβικό σημείο στην πρακτική και τη σχέση του με τη γιόγκα ήταν η παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος 200 ωρών RYT των Εvergreen Υoga Studios (EYS) με δάσκαλο τον Πάνο Κατσανδρή, δίπλα στον οποίο συνεχίζει να μαθητεύει βιώνοντας την αδιάκοπη διαδικασία μεταμόρφωσης.


Ο Γιάννης διδάσκει vinyasa krama  με έμφαση στις στηρίξεις στα χέρια, προσπαθώντας να μεταδώσει την αγάπη και τον ενθουσιασμό του για τη φιλοσοφία της γιόγκα. Παράλληλα εργάζεται ως σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού και καθηγητής οικονομικών σε εφήβους.

Μαρίνα Γκέργκοβ δασκάλα γιόγκα

Μαρίνα Γκέργκοβ

Διδάσκει: Vinyasa Krama Yoga

Η Μαρίνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έζησε και σπούδασε Αρχιτεκτονική στη Σόφια, Βουλγαρία, τη δεύτερη παρτίδα της.

Απο μικρή ηλικία έδειξε το ενδιαφέρον της για τη γοητεία διαφόρων τεχνών και μέσων έκφρασης, συνοδευόμενη με μια ανήσυχη βιασύνη να κατανοήσει και να φτάσει στο προορισμό που θα την απελευθέρωνε.  Το 2014 ξεκίνησε πρακτική και εκπαιδευτικά σεμινάρια στην Ελλάδα σε διάφορα στούντιο με πρώτους δασκάλους την Ιωάννα Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Κοντογιώργο, συλλέγοντας εμπειρίες, διδασκαλίες και μεθόδους πρακτικής.

Το επόμενο διάστημα ήταν καθοριστικό. Η παρατήρηση θα τη φέρει πιο κοντά στο δικό της κέντρο και στη πρακτική που θα τη πειθαρχίσει σωματικά και πνευματικά.  Μαθήτευσε και συνεχίζει τη μαθητεία της με τον δάσκαλο της, Πάνο Κατσανδρή στα Evergeen Yoga Studio, όπου και ολοκλήρωσε την εκπαίδευση των 200Η στο σύστημα της Vinyasa Krama.

Το 2018 εκπαιδεύτηκε στη Yoga για παιδιά με τη Χριστίνα Μάτση, Flower Kids Yoga Teacher Training 95H καθώς και στην Ολιστική Μάλαξη με την Ελευθερία Μαντζώρου και το Ταιλανδέζικο μασάζ με τη Χριστίνα Ζάννη.

Μέσω της πρακτικής και της διδασκαλίας, θέλει να κοινωνήσει το βίωμά της, γεφυρώνοντας τις αποστάσεις στα ζεύγη των αντιθέτων, προσεγγίζοντας έναν πιο ολιστικό τρόπο σκέψης που θα μας φέρει πιο κοντά στην αλήθεια, την αγάπη και την αποδοχή του εαυτού μας και σε συνέχεια των συνανθρώπων μας, με κίνητρο τη δημιουργία σχέσεων ιερού χαρακτήρα.

H Мαρίνα διδάσκει στα EYS, συνεχίζοντας τη μαθητεία της, με πρόθεση να νιώσουν όλοι ευπρόσδεκτοι να ξεκινήσουν το ταξίδι τους και να ακούσουν την εσωτερική τους φωνή, με κίνητρο τη πιο βαθιά σύνδεση με τον περιβάλλοντα κόσμο.

Κουλόλια Μαρίλη δασκάλα γιόγκα

Μαρίλη Κουλόλια

Διδάσκει: Vinyasa Krama Yoga

Η Μαρίλη γεννήθηκε στην Ινδιανάπολη των Η.Π.Α. και μεγάλωσε στην Αθήνα.  Αποφοίτησε από την Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας.

 

Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και ιδιαίτερα με τον πρωταθλήτισμό στη ρυθμική γυμναστική. Το αρχικό έναυσμα για την ενασχόληση της με την φιλοσοφία της γιόγκα προσφέρθηκε στον χώρο του πανεπιστημίου, όπου η παρουσίαση της ανατολικής κοσμοθεώρησης φάντασε πολυσύνθετη και συνάμα τόσο γοητευτική. Η θεωρητική αναζήτηση σύντομα ώθησε και στον πειραματισμό με περαιτέρω εκφάνσεις της πρακτικής - και κυρίως με αυτήν της asana. Η αμεσότητα και η απλότητα με την οποία η αναπνοή λειτουργεί ως συνεκτικός δεσμός μεταξύ σώματος και νου, φέρνοντας την επίγνωση στην παρόν, αποτέλεσαν την βασική αιτία που καθιέρωσε την πρακτική ως καθημερινή τελετουργία.

 

Το 2018 ξεκίνησε να μαθητεύει στα Evergreen Yoga Studios, των οποίων η γεμάτη ρευστότητα και δυναμική πρακτική την κέρδισε. Η επιθυμία της να εμβαθύνει στο μονοπάτι της γιόγκα την ώθησαν στην παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος 200 ωρών. Η Μαρίλη, συνεχίζοντας της μαθητεία της, διδάσκει παράλληλα μαθήματα στα EYS. 

242162260_248817170482878_5836861983106737515_n (2).jpg

Άννα-Μαρία Καργιώτη

Διδάσκει: Vinyasa Krama Yoga

Η Άννα Μαρία γεννήθηκε στην Αθήνα το 1996. Από μικρή ηλικία ούσα παθιασμένη και ενεργητική ασχολήθηκε με τον αθλητισμό . Τα πρώτα της βήματα ξεκίνησαν με το τάε κβον ντο και στη συνέχεια ερασιτεχνικά με τον σύγχρονο χορό. Έχοντας ήδη επιλέξει έναν ολιστικό τρόπο ζωής και δίνοντας βάση στη διατροφή, την άσκηση και τη φροντίδα του σώματος , το 2014 έρχεται για πρώτη φορά σε επαφη με τον κόσμο της γιόγκα. Γνώρισε αρχικά τη Vinyasa Krama μέσω του Πάνου Κατσανδρή και στην πορεία ασχολήθηκε και με άλλα συστήματα όπως η Hatha, η Asthanga και η Iyengar. Η ενασχόληση αυτή την ενέπνευσε και της έδωσε προοπτική εξέλιξης μεταξύ σωματικής και νοητικής άσκησης οδηγώντας τη να παρακολουθήσει σεμινάρια NLP ( NaturalLanguageProcessing) , Holistic Massage, First Aid-CPR, αλλά και να διδάξει εθελοντικά ,καθοδηγούμενη από τον Δημοσθένη Ταμπάκο, Baby Υoga σε βρεφονηπιακούς σταθμούς των Ένοπλων Δυνάμεων στα πλαίσια του προγράμματος "Άσκηση στην προσχολική ηλικία". Το 2018 αποφασίζει να παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των EYS, μέσα από το οποίο επεκτείνει τις γνώσεις της για το σύστημα της Vinyasa Krama . Παράλληλα την ίδια χρονιά , ορμώμενη από την αγάπη της για την πρακτική, οργανώνει ομαδικά γκρουπ και ιδιαίτερα μαθήματα στον τόπο καταγωγής της την Πάρο, με σκοπό να μοιραστεί το βίωμα της και να αποκτήσει περεταίρω εμπειρία. Η Άννα-Μαρία συνεχίζει την μαθητεία της παράλληλα με την διδασκαλία και πιστεύει πως η πρακτική της asana , στρέφει την προσοχή μας προς τα "μέσα" και μας οδηγεί να ανακαλύψουμε την αλληλεπίδραση του νου, της ψυχής και του σώματος, ενώ ταυτόχρονα αντιλαμβάνεται την ροή της κίνησης σαν μια μορφή τέχνης και έκφρασης.