top of page
Δάσκαλος Γιόγκα Πάνος Κατσανδρής

Πάνος Κατσανδρής

Διδάσκει: Vinyasa Krama Yoga, Handstands.

 

Ιδρυτής και επικεφαλής δάσκαλος των Evergreen Yoga Studios.

 

Ο Πάνος μέσα από τη γιόγκα βρίσκει τη σύνδεση με την απλότητα της ύπαρξης που λείπει από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, την ένωση με το Όλον που οδηγεί στην ισορροπία του πνεύματος και την αποδοχή της ανθρώπινης εμπειρίας.
Πιστεύει ότι η γιόγκα δίνει τα εργαλεία που χρειαζόμαστε για την εξερεύνηση και την ευθυγράμμισή μας με τον πραγματικό μας Εαυτό, τον Εαυτό που κρύβεται πίσω από το προσωπείο που χρησιμοποιούμε οι άνθρωποι για να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα και τα βάρη της. Μέσα από την αποδοχή που διδάσκει η γιόγκα οι ανθρώπινες σχέσεις γεφυρώνονται και γίνονται πιο αληθινές. Συνδεόμαστε πρώτα με τον εαυτό μας, για να μπορέσουμε να συνδεθούμε με τους άλλους.

 

Όντας διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην αρχιτεκτονική, η προσέγγισή του ξεκίνησε βασισμένη σε έναν επιστημονικό τρόπο σκέψης, που τον έθεσε αντιμέτωπο με μεγάλες προκλήσεις όσον αφορά την προσπάθεια κατανόησης της yoga. Για αυτόν τον λόγο η διδασκαλία του είναι ιδανική για τα διερευνητικά, ανήσυχα πνεύματα, γνωρίζοντας τον μαθητή με τη βαθιά φιλοσοφία της yoga με έναν τρόπο ομαλό και κατανοητό, κάμπτοντας προσεκτικά τις αντιδράσεις του δύσκαμπτου δυτικού πνεύματος.

 

Ο Πάνος ειδικεύεται στη Vinyasa Yoga και στην πρακτική του Κατακόρυφου. Τα τμήματά του είναι δυναμικά, με απαιτητικές αλληλουχίες στάσεων και έμφαση στην αναπνοή και την αυτοσυγκέντρωση, που οδηγούν σε μια διαλογιστική κατάσταση γαλήνης και ηρεμίας, ενώ ταυτόχρονα γυμνάζουν το κορμί φυσικά.

Μαρία Αρβανιτάκη δασκάλα yoga

Μαρία Αρβανιτάκη

Διδάσκει:  Vinyasa Krama Yoga, Prenatal Yoga

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διπλωματούχος καθηγήτρια χορού από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή «Νίκη Κονταξάκη».

 

Ήδη από τα χρόνια της φοίτησης της στη Φιλοσοφική Σχολή, ενδιαφέρθηκε για τις εκφραστικές και θεραπευτικές δυνατότητες της κίνησης. Το ενδιαφέρον αυτό διευρύνθηκε περεταίρω με την ενασχόληση της με τον αυτοσχεδιασμό και τελικά την οδήγησε στο Rotterdam της Ολλανδίας όπου σπούδασε Χοροθεραπεία στο Πανεπιστήμιο Codarts Rotterdam.

 

Στην Ολλανδία ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την Ashtanga Yoga, σε μια προσπάθεια να θεραπεύσει πόνους στη μέση και να βρει εσωτερική γαλήνη. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, παρακολούθησε την εκπαίδευση δασκάλων στα Evergreen Yoga Studios, με ειδίκευση στη Vinyasa Krama Yoga και έλαβε πιστοποίηση RYT-200 της Yoga Alliance.

Τρέφοντας αγάπη και σεβασμό προς τη μητρότητα, εκπαιδεύτηκε στη Περιγεννητική yoga και συνοδεύει γυναίκες στο ταξίδι της εγκυμοσύνης και του τοκετού μέσα από το μονοπάτι της yoga.

 

Πιστεύει ότι η yoga μπορεί να προάγει τη σύνδεση σώματος και πνεύματος και ως αποτέλεσμα να βελτιώσει τη σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία του ασκούμενου.

Διδάσκει yoga σε τμήματα διαφόρων επιπέδων καθώς και σε ιδιαίτερα μαθήματα με έμφαση στη ροή και στη σύνδεση αναπνοής και κίνησης. Τα μαθήματα έχουν τη δομή της Vinyasa Krama, δηλαδή ροή κίνησης και αναπνοής μεταξύ των στάσεων και αυξανόμενης δυσκολίας asanas στη πορεία του μαθήματος. Με αυτό τον τρόπο, ακόμα και λιγότερο έμπειροι μαθητές κατορθώνουν να προσεγγίσουν απαιτητικές στάσεις με ασφάλεια. Τα μαθήματα απευθύνονται σε άτομα που έχουν εμπειρία στη yoga αλλά και σε αρχάριους που ενδιαφέρονται για το στοιχείο της ροής στην πρακτική τους.

IMG_4203.jpg

Νάντια Δεμαρτίνου

Διδάσκει: Vinyasa Krama Yoga

Η Νάντια γεννήθηκε το 1989 και μεγάλωσε, στην πόλη της Πάτρας, όπου από αρκετά νεαρή ηλικία ασχολούνταν με τη σωματική άσκηση και φροντίδα. Η γνωριμία της με τη yoga έγινε στα πρώτα χρόνια της φοιτητικής της ζωής, ως μηχανικός, στην Αθήνα. Ορμώμενη αρχικά, από την επιθυμία για εσωτερική γαλήνη και πνευματική αποσυμπίεση, χωρίς ακόμα να αντιλαμβάνεται ξεκάθαρα το λόγο, η επαφή με τη yoga συνεχίστηκε,  καλλιεργώντας σταδιακά το  έδαφος για έναν εναλλακτκό τρόπο ζωής. Συνεχίζοντας στο εξωτερικό, όπου βρισκόταν για επαγγελματικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς, γνώρισε για πρώτη φορά το σύστημα της Αshtanga Vinyasa Yoga. Διανύοντας μία περίοδο ισχυρής συνειδητοποίησης και μετάβασης, η yoga βρισκόταν συνεχώς δίπλα της. Η μαθητεία της συνεχίστηκε σε στούντιο του εξωτερικού, αλλά και μέσα από προσωπική πρακτική, κάνοντας πια ξεκάθαρο ότι η yoga αποτελούσε έναν ολιστικό τρόπο προσέγγισης της ανθρώπινης ύπαρξης, που ξεπερνά την σωματική άσκηση. Στην προσπάθειά της να διευρύνει τις γνώσεις της για τη φιλοσοφία και την πρακτική της yoga, επιστρέφει στην Ελλάδα και παρακολουθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των EYS, μέσα από το οποίο γνώρισε το σύστημα της Vinyasa Krama Yoga.

 

Η Νάντια αισθάνεται ότι μέσα από το σώμα και την πρακτική, βρίσκει τον τρόπο να καθρεφτίσει, να παρατηρήσει και να συνδεθεί με τον εαυτό της στο παρόν. Διατηρώντας άρρηκτη την επαφή με την αναπνοή, το σώμα βρίσκει το χώρο να μιλήσει, ξεκινώντας ένα διάλογο με το νου και την ψυχή. Το σώμα απαντά στις ερωτήσεις εκείνες που το μυαλό δεν μπορεί να βρει, οδηγώντας στην γνώση του βαθύτερου Εαυτού μας.

 

Η Νάντια διδάσκει μαθήματα στα EYS, καθώς και ιδιαίτερα μαθήματα, ενώ συνεχίζει τη μαθητεία της συμμετέχοντας σε σεμινάρια σχετικά με την asana, αλλά και τη φιλοσοφία.

Κατερίνα Ζέρβα γιόγκα μασάζ

Κατερίνα Ζέρβα

Διδάσκει: Vinyasa Krama Yoga & Yin Yoga
 
Η Κατερίνα γεννήθηκε στη Χαλκίδα και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το σώμα και τις δυνατότητες έκφρασης μέσω αυτού.
 
Το 2005 έλαβε τον 2ο Βαθμό στο Reiki και από το 2006-2009 ασχολήθηκε και παρακολούθησε διαφόρων ειδών σεμινάρια χορού όπως Σύγχρονο, Αφρικάνικο και Belly Dance. Τα έτη 2011 και 2012 απέκτησε πτυχία στο Ταϊλανδέζικο και το Θιβετιανό μασάζ.
 
Το ανήσυχο λοιπόν πνεύμα της έπειτα από όλα αυτά την οδήγησε στο μονοπάτι της Yoga και στα Evergreen Yoga Studios από τα οποία αποφοίτησε και έλαβε το πτυχίο των 200RYT της Yoga Alliance το 2014. Όπως στη Vinyasa Krama συνδέουμε την αναπνοή με την κίνηση, έτσι και η Κατερίνα κατάφερε να συνδέσει την ανησυχία αυτή του πνεύματός της με την αναζήτηση του πραγματικού εαυτού, ικανοποιώντας την ανάγκη της για γνώση και δημιουργία. Έτσι δίνει την δυνατότητα στους μαθητές της να ξεκινήσουν την δική τους εξερεύνηση προς την σωματική έκφραση και θεραπεία.
 
Διδάσκει μαθήματα διαφόρων επιπέδων στα Evergreen Yoga Studios έχοντας πάντα σαν γνώμονα αυτήν ακριβώς την σύνδεση. Άποψή της είναι ότι η Yoga είναι ο δρόμος για να έρθουμε πιο κοντά στον πραγματικό εαυτό μας, σε σύνδεση με το σώμα, το οποίο αποτελεί τον καλύτερο Δάσκαλο. Η διδασκαλία για εκείνη είναι πρωτίστως μαθητεία.

Βίκυ Παπασιδέρη aerial yoga

Παπασιδέρη Βίκυ

Διδάσκει: Aerial Yoga

Η Βίκυ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη (1985) και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο τμήμα γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας.

 

Από πολύ μικρή ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, αλλά και με τον κλασικό και σύγχρονο χορό. Η yoga μπήκε στη ζωή της το 2007, ύστερα από ένα ατύχημα που την κράτησε μακριά από τις μέχρι τότε δραστηριότητες της. Μέσα από την συνεχή πρακτική και μελέτη πάνω στην φιλοσοφία της yoga, ανακάλυψε το μονοπάτι που ως τότε αναζητούσε. Τον Ιούνιο του 2014 ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δασκάλων Hatha yoga 500 ωρών του Ghyta Yoga School δίπλα στον Μιχάλη Φιλίνη.

 

Το 2016 άρχισε να ασχολείται με την εναέρια ακροβατική. Θέλοντας να συνδυάσει τις δύο μεγάλες της αγάπες, στράφηκε στην Aerial yoga παρακολουθώντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δασκάλων της Έλενας Μουρατίδου.

 

Μέσα από τη διδασκαλία, την πρακτική και την παρακολούθηση σχετικών σεμιναρίων, συνεχίζει να εμπλουτίζει τις γνώσεις της και την αγάπη της για τα δώρα της yoga, αναγνωρίζοντας την ως "τέχνη της ζωής".

327125270_5137634766272952_2668912220377432187_n.jpg

Τσουκαλά Αιμιλιάνα

Διδάσκει: Vinyasa Krama Yoga, Handstands

Η Αιμιλιάνα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Σπούδασε Ιταλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Η πρώτη της επαφή με τη yoga ήρθε το 2009, παράλληλα με την ενασχόλησή της με το σύγχρονο χορό. Ο λόγος που η yoga κέρδισε τελικά την καρδιά της είναι ο σεβασμός με τον οποίο αντιμετωπίζει το σώμα, η σύνδεση αναπνοής και κίνησης, η απλότητα και η ηρεμία που εμπεριέχονται σε αυτήν, σε αντίθεση με τον δυτικό τρόπο προσέγγισης της άσκησης.

 

Η επιθυμία της να εξερευνήσει  το μονοπάτι της yoga σε μεγαλύτερο βάθος και συγκεκριμένα η αγάπη της για τη γεμάτη ροή Vinyasa, την οδήγησαν στην παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος 200 ωρών RYT των ΕΥS. Συνεχίζει να την ενδιαφέρει η συνεχής εκπαίδευση πάνω στη yoga και συνεχίζει να παρακολουθεί σεμινάρια πάνω σ’ αυτήν.

 

Παράλληλα, εκπαιδεύεται στη Δραματοθεραπεία, η οποία πιστεύει πως συνδέεται με τη yoga, καθώς είναι και τα δύο εργαλεία που οδηγούν στην αυτογνωσία και στην αγάπη για τον εαυτό.

243032829_10165606809225023_7366568676316463692_n.jpg

Μαρίνα Γκέργκοβ

Διδάσκει: Vinyasa Krama Yoga, Nidra Yoga, Prenatal Yoga

Η Μαρίνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έζησε και σπούδασε Αρχιτεκτονική στη Σόφια, Βουλγαρία, τη δεύτερη παρτίδα της.

Απο μικρή ηλικία έδειξε το ενδιαφέρον της για τη γοητεία διαφόρων τεχνών και μέσων έκφρασης, συνοδευόμενη με μια ανήσυχη βιασύνη να κατανοήσει και να φτάσει στο προορισμό που θα την απελευθέρωνε.  Το 2014 ξεκίνησε πρακτική και εκπαιδευτικά σεμινάρια στην Ελλάδα σε διάφορα στούντιο με πρώτους δασκάλους την Ιωάννα Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Κοντογιώργο, συλλέγοντας εμπειρίες, διδασκαλίες και μεθόδους πρακτικής.

 

Το επόμενο διάστημα ήταν καθοριστικό. Η παρατήρηση θα τη φέρει πιο κοντά στο δικό της κέντρο και στη πρακτική που θα τη πειθαρχίσει σωματικά και πνευματικά.  Μαθήτευσε και συνεχίζει τη μαθητεία της με τον δάσκαλο της, Πάνο Κατσανδρή στα Evergeen Yoga Studio, όπου και ολοκλήρωσε την εκπαίδευση των 200Η στο σύστημα της Vinyasa Krama.

Το 2018 εκπαιδεύτηκε στη Yoga για παιδιά με τη Χριστίνα Μάτση, Flower Kids Yoga Teacher Training 95H καθώς και στην Ολιστική Μάλαξη με την Ελευθερία Μαντζώρου και το Ταιλανδέζικο μασάζ με τη Χριστίνα Ζάννη.

Μέσω της πρακτικής και της διδασκαλίας, θέλει να κοινωνήσει το βίωμά της, γεφυρώνοντας τις αποστάσεις στα ζεύγη των αντιθέτων, προσεγγίζοντας έναν πιο ολιστικό τρόπο σκέψης που θα μας φέρει πιο κοντά στην αλήθεια, την αγάπη και την αποδοχή του εαυτού μας και σε συνέχεια των συνανθρώπων μας, με κίνητρο τη δημιουργία σχέσεων ιερού χαρακτήρα.

H Мαρίνα διδάσκει στα EYS, συνεχίζοντας τη μαθητεία της, με πρόθεση να νιώσουν όλοι ευπρόσδεκτοι να ξεκινήσουν το ταξίδι τους και να ακούσουν την εσωτερική τους φωνή, με κίνητρο τη πιο βαθιά σύνδεση με τον περιβάλλοντα κόσμο.

P1440929.jpg

Αναστασία Τσούτση

Διδάσκει: Vinyasa Krama Yoga, Handstands
 
Η Αναστασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Από μικρή ένιωσε την ανάγκη να ψάξει τί υπάρχει «πίσω» από τον κόσμο που αντιλαμβάνεται.

Ασχολήθηκε αρκετά χρόνια τον χορό. Η ανάγκη της να εκφραστεί ξεπερνούσε το όριο του σώματος και έτσι καλλιέργησε τον λόγο σπουδάζοντας Υποκριτική. Συνέχισε να ανακαλύπτει αυτόν τον κόσμο συνδυάζοντας πολλαπλές ιδιότητες, ιδρύοντας παράλληλα την Θεατρική Ομάδας Ανδρομέδα, με σκοπό η τέχνη να λειτουργήσει ως μέσο και αφορμή για κοινωνική δράση, ώσπου τελικά η περιέργειά της την οδήγησε να σπουδάσει Ιστορικός του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

Ο δρόμος της άλλαζε συχνά μορφές, μέχρι που σε μια κομβική στιγμή στη ζωής της ένιωσε πολύ μακριά από οτιδήποτε οικείο, σε αδράνεια. Έτσι, έφτασε στα Evergreen Yoga Studios.

Ο σεβασμός, η φροντίδα, η σεμνότητα και η γενναιοδωρία που συνάντησε λειτούργησαν θεραπευτικά και μεταμορφωτικά. Μέσα από την yoga άρχισε να συναντά έναν εαυτό που δεν ήξερε ότι υπάρχει, δημιουργώντας σταδιακά περισσότερο χώρο.

Έτσι παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα 200 ωρών RYT των Εvergreen Υoga Studios (EYS) με δάσκαλο τον Πάνο Κατσανδρή. Συνεχίζει την αναζήτηση, την μαθητεία και την πρακτική, συνδεόμενη όλο και περισσότερο με την εξερεύνηση της ροής και της μαλακότητας σε δυναμικές θέσεις και στηρίξεις.

Στόχος στη διδασκαλία της, είναι η δημιουργία και εξερεύνηση κόσμων, χώρων και της προσωπικής παρουσίας. Πρόθεση της είναι να μεταδώσει αγάπη, πίστη, μαγεία και αποδοχή.

IMG_20220906_125041-01.jpeg

Μαρία Στρατή

Διδάσκει: Vinyasa Krama Yoga

Η Μαρία γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ναύπλιο το 1998. Από πολύ μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με τον κλασικό και σύγχρονο χορό, ενώ στην πορεία της ζωής της αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά και να γίνει διπλωματούχος καθηγήτρια χορού από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή ''Ραλλού Μάνου''.

Παράλληλα το ενδιαφέρον της για το ανθρώπινο σώμα και τις θεραπευτικές ιδιότητες της κίνησης την οδήγησαν σε σπουδές στο τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Η Yoga ήρθε στη ζωή της όταν σπούδαζε χορό και έκτοτε αποτελεί ένα εσωτερικό καταφύγιο γνωριμίας και αποδοχής του εαυτού όπως ακριβώς είναι.

Θεωρεί ότι μέσω της πρακτικής, η κίνηση του σώματος σε συνδυασμό με την αναπνοή συμβάλλει στη βαθύτερη κατανόηση του εσωτερικού κόσμου, στην παρατήρηση των συναισθημάτων αλλά και στην αποδοχή τους βιώνοντας την ελευθερία μέσα από την επίγνωση και την πειθαρχία.

Η αγάπη της για τη Yoga και η ανάγκη της για περεταίρω εξερεύνηση και μαθητεία την έφεραν στα Evergreen Yoga Studios όπου παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των 200 ωρών στο σύστημα της Vinyasa Krama. Πιστεύοντας ότι η εκπαίδευση ενός δασκάλου δεν τελειώνει ποτέ, συνεχίζει να μαθητεύει, να μελετά, να εξερευνά και να εμβαθύνει τις γνώσεις της για τις δυνατότητες και την ψυχοσύνθεση της ανθρώπινης ύπαρξης.

Μέσα από τη διδασκαλία της, θέλει να μεταδώσει την αλήθεια, την καθαρότητα, την αγνότητα και την αληθινή αγάπη που έχει κάθε άνθρωπος μέσα του.

304917465_1087890862101200_8260322622101604355_n.jpg

Άλκηστης Ασωνίτη

Διδάσκει: Vinyasa Krama Yoga

Η Άλκηστης ασχολούταν από μικρή ηλικία με τον αθλητισμό κάτι που τροφοδότησε την περιέργεια της για τον άνθρωπο και το ανθρώπινο σώμα. Η περιέργεια αυτή ήταν που την οδήγησε τελικά και προς τις σπουδές της στην ιατρική σχολή. Ψάχνοντας ένα τρόπο αποφόρτισης από την πίεση της καθημερινότητας ανακάλυψε την yoga, η οποία έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της.

Σύντομα κατάλαβε πως για εκείνη η yoga σήμαινε πολλά περισσότερα από μια διαδικασία άσκησης του σώματος. Μέσω της πρακτικής και ξεπερνώντας καθημερινά όρια τόσο σωματικά όσο και νοητικά πιστεύει πως είναι δυνατή η προσέγγιση του αληθινού εσωτερικού εαυτού, απαλλαγμένου από εξωτερικές πεποιθήσεις και ετεροπροσδιορισμούς.

Για εκείνη η πρακτική είναι μια στιγμή όπου μπορεί απελευθερωθεί από ερεθίσματα και σκέψεις και να φέρει την προσοχή της στο παρόν παίζοντας με την ροή της κίνησης και της αναπνοής. Αποφάσισε να παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα 200 ωρών στα Evergreen Yoga Studios ώστε να εμβαθύνει περισσότερο στην πρακτική και εκπαιδεύτηκε στο σύστημα της Vinyasa Krama.

Συνεχίζει να μαθητεύει ενώ παράλληλα διδάσκει μαθήματα στα EYS της Πάτρας και για εκείνη είναι σημαντικό να μοιράζεται το δώρο της yoga με όσο περισσότερο κόσμο το αποζητά.

1662667558075.jpg

Aναστασία Δρογγίτη
Διδάσκει: Vinyasa Krama Yoga

Η Αναστασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η πρώτη της επαφή με τη yoga ήρθε το 2009, καθώς ένιωσε έντονη σωματική δυσφορία στην περιοχή των ισχίων που την προέτρεψε να ψάξει πρακτικές μέσω της γιόγκα για ίαση και ανακούφιση. Από τότε η πρακτική αποτελεί πλέον τρόπο ζωής. Στην πορεία παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των EYS, μέσα από το οποίο γνώρισε το σύστημα της Vinyasa Krama Yoga.


Η Αναστασία βρήκε τα εργαλεία που χρειαζόταν για να θεραπεύσει το νου και το σώμα της, συνδυάζοντας αρμονικά την αναπνοή με την κίνηση. Η συνθήκη αυτή την έφερε πιο κοντά στο αντικείμενο που θέλει να ακολουθήσει, μέσω της παρατήρησης του εαυτού κατά την διάρκεια της πρακτικής, ανακτώντας και πάλι την ισορροπία που ζητούσε.


Στόχος της είναι να συνεχίσει να διδάσκει και να διδάσκεται yoga μοιράζοντας έτσι την εμπειρία της και το πάθος της για αυτό που αγαπάει.

dim maria.JPG

Μαρία Δημαρόγκωνα

Διδάσκει: Vinyasa Krama Yoga & Aerial Yoga

Η Μαρία γεννηθηκε στην Αθήνα.Σε πολύ μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με τη σώμα και τις εκφραστικές του δυνατότητες μέσω του συστήματος Όρφ και του κλασικού μπαλέτου. Αργότερα πέρασε αρκετά χρόνια χωρίς να κάνει κάποια σωματική πρακτική, και ζώντας μία κατά κύριο λόγο καθιστική ζωή. Σπούδασε εφαρμοσμένα μαθηματικά στο ΕΜΠ και το ενδιαφέρον της για τη μαθηματική λογική, την επιστήμη των υπολογιστών και τη φιλοσοφία την οδήγησαν στην Ολλανδία όπου έκανε σχετικές μεταπτυχιακές σπουδές στο ILLC του University of Asterdam (UvA). Επιστρέφοντας στην Ελλάδα για να κάνει διδακτορική έρευνα στο ΕΜΠ ένιωσε ότι το σώμα της είχε ανάγκη να ασκηθεί και να εκφραστεί. 

Σε αυτό το πλαίσιο ξεκίνησε την πρακτική της aerial yoga. Αφού δοκίμασε και άλλες μορφές γιόγκα (power, hatha, jivamukti),καθώς και τις κινέζικες τέχνες του tai chi και του kung fu, βρήκε αυτό που έψαχνε στη vinyasa krama yoga. Στα Evergreen Yoga Studios γνώρισε μια σωματική πρακτική δομημένη, δυναμική και ισορροπημένη, που στοχεύει στην πολυεπίπεδη ανάπτυξη του ασκούμενου. Η αφοσίωση στην πρακτική την βοήθησε -μεταξύ άλλων- να συνδεθεί βαθύτερα με το σώμα και τα συναισθήματά της, και να έρθει πιο κοντά στην αληθινή της φύση. Η επιθυμία της για περεταίρω εμβάθυνση την οδήγησε στην παρακολούθηση της εκπαίδευσης δασκάλων γιόγκα 200 ωρών στα EYS και αργότερα την εκπαίδευση δασκάλων aerial yoga 60 ωρών στα EYS με τη Βικυ Παπασιδέρη. Τελευταία εξερευνά τις εκφραστικές δυνατότητες του σώματος μέσω του εναέριου χορού (aerial silks).

Για τη Μαρία η γιόγκα είναι πάνω απ όλα ένα ισχυρό εργαλείο για τη κατανόηση της ανθρώπινης φύσης, που οδηγεί στην ελευθερία, την αγάπη και την επίγνωση. Βλέποντας τη ζωή σαν ένα ταξίδι, και τη φιλοσοφία ως πρακτική και τρόπο ζωής, συνεχίζει τη μαθητεία της στη γιόγκα στα EYS μέσω της πρακτικής και της παρακολούθησης σεμιναρίων. Στόχος της διδασκαλίας της είναι να μοιραστεί την εμπειρία της δίνοντας στους ασκούμενους εργαλεία για να εξερευνήσουν και να πραγματώσουν τη φύση τους.

Διδάσκει vinyasa krama yoga και aerial yoga. Στο σωματικο επιπεδο τα μαθήματα στοχεύουν στην ισορροπημενη ενδυναμωση του σωματος και την καλλιέργεια της ευλυγισιας του, προσεγγίζοντας σταδιακά βασικές ή πιο απαιτητικές στάσεις ανάλογα με το επίπεδο των ασκούμενων (krama). H συνειδητή αναπνοή και ο συντονισμός της με την κίνηση (vinyasa) δημιουργούν τις συνθήκες για να μπει ο ασκούμενος σε μια κατάσταση κινητικού διαλογισμού με άμεσα οφέλη τη βελτίωση της συγκέντρωσης, τη μείωση του στρες και τη διεύρυνση της συνείδησης.

344365398_770202404599484_8967672371186942615_n.jpg

Γεωργία Κωνσταντακοπούλου

Διδάσκει: Vinyasa Krama Yoga

Η Γεωργία γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Πάτρα.

Από μικρή είχε επαφή με τον αθλητισμό, αλλά κύρια αναζήτηση της αποτελούσε η έκφραση μέσα από την τέχνη. Μεγαλώνοντας ασχολήθηκε με τη ζωγραφική και τη γλυπτική, τέχνες οι οποίες εξελίχθηκαν και καλλιεργήθηκαν ώστε να έχουν χώρο στην ζωή της τόσο επαγγελματικά όσο και ψυχικά. Ταυτόχρονα, η σωματική έκφραση ξεκίνησε με την επαφή της με το χορό, μπαλέτο και σύγχρονο, σχέση η οποία συνεχίζει μέχρι και σήμερα.

Η γιόγκα μπήκε στην ζωή της ως μέσο αποφόρτισης της έντασης που δημιουργούσε ο χορός στο σώμα. Σταδιακά ανακάλυψε τα βαθύτερα οφέλη της τα οποία θέλησε να εξερευνήσει παραπάνω παρακολουθώντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των 200h RYT των EYS το 2021. Πιστεύει πως η γιόγκα σε φέρνει σε επαφή με τον εαυτό σου. Η κίνηση και η αναπνοή συμβαίνουν φυσικά προσφέροντας ροή και απαλότητα σε νου και σώμα. Μέσα από την διαδικασία της πρακτικής έρχεσαι σε επαφή με το τώρα χωρίς προσδοκίες και κριτική, δίνοντας χώρο στον σεβασμό, την αγάπη και την αποδοχή, προς τα μέσα αλλά και προς τα έξω.

Η Γεωργία διδάσκει στα Evergreen Yoga Studios Patras και συνεχίζει την μαθητεία της.

371536148_690985285815576_60972034323876

Αμαλία Τζαννετάκη

Διδάσκει: Vinyasa Krama Yoga

Η Αμαλία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στην Ψυχολογία από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου καθώς και εκπαιδευόμενη ψυχοθεραπεύτρια Gestalt στο Gestalt Foundation.

 

Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το σώμα μέσω του χορού. Περνώντας από διαφορετικά είδη χορού/ κίνησης και θέλοντας να εξερευνήσει περισσότερο το κομμάτι της έκφρασης μέσω του σώματος αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον χορό κάτι που την οδήγησε στο Βερολίνο όπου και σπούδασε σύγχρονο χορό, στο Berlin Dance Institute. Στο Βερολίνο ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την Vinyasa Yoga, ως ένας τρόπος αποθεραπείας για το σώμα.

 

Με την επιστροφή της στην Ελλάδα, το 2020, συνέχισε να ασχολείται με την γιόγκα καθώς της πρόσφερε φροντίδα στο σώμα, πολύτιμη για εκείνη. Παρακολούθησε την εκπαίδευση δασκάλων στα Evergreen Yoga Studios, με ειδίκευση στην Vinyasa Krama Yoga.

 

Μέσα από την εμπειρία της και δουλεύοντας για αρκετά χρόνια με άτομα ψυχικά και σωματικά ευάλωτα, της έγινε ξεκάθαρο ότι η ψυχή και το σώμα είναι αλληλένδετα. Ο ρυθμός της σύγχρονης ζωής κάνει ακόμα πιο σημαντικό το να είναι κανείς σε επαφή τόσο με το σώμα του/της όσο και με τον ψυχικό του/της κόσμο. Στόχος της είναι, στα μαθήματα της να δημιουργήσει τις συνθήκες για να μπορέσει κανείς να αποσυνδεθεί από την φασαρία της πόλης και να έρθει σε επαφή με το σώμα του/της στο παρόν.

image0.jpeg

Έλλη-Άννα Γκούμα

Διδάσκει: Vinyasa Krama Yoga

Η Έλλη-Άννα γεννήθηκε το 1998 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η πρώτη της επαφή με τη γιόγκα έγινε πολύ νωρίς όταν ήταν ακόμη 16 χρονών εντελώς τυχαία ψάχνοντας μια εναλλακτική μορφή άσκησης και σύνδεσης με το σώμα. 

 

Το μονοπάτι την οδήγησε όμως στο Παρίσι, χάρη στη διπλή υπηκοότητα της, όπου σπούδασε πολιτικός μηχανικός και αρχιτέκτων. Η γιόγκα, καθ' όλον αυτόν τον δύσκολο κύκλο σπουδών, παρέμενε ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας της που απάλυνε τους γρήγορους ρυθμούς που έμοιαζε να απαιτεί αυτό το κοινωνικό πλαίσιο. 

 

Μετά από πολλά ταξίδια και παραμονές στο εξωτερικό, η Έλλη-Άννα αποφάσισε τελικά να γυρίσει στην Ελλάδα, από επιθυμία να επανασυνδεθεί με τις ρίζες της και με μια χώρα της οποίας οι αντιφάσεις της κινούσαν πάντα το ενδιαφέρον. 

Εκεί είχε την ευχέρεια, που τόσο αναζητούσε, για να επενδύσει στην εξερεύνηση της γιόγκας, βρίσκοντας τα Evergreen Yoga Studios, ενα μέρος που αμέσως της ενέπνευσε ασφάλεια και φροντίδα. 

 

Ψάχνοντας εκεί να εμβαθύνει ακόμα περισσότερο την πρακτική της, ένιωσε πως ήταν πλέον η σωστή στιγμή να παρακολουθήσει και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα 200 ωρών RYT με δάσκαλο τον Πανό Κατσανδρή. Η εμπειρία αυτή ξεκαθάρισε το τοπίο και έσβησε τους μικρούς ενδοιασμούς που παρέμεναν απο την επιστημονική σταδιοδρομία της. Η αντιμετώπιση των πιο αφηρημένων εννοιών με τη λογική της ματιά αποτέλεσε μια πρόκληση που την ενθουσίασε και αποτέλεσε το έναυσμα για τη συνέχιση της μαθητείας της. 

 

Στόχος της είναι, στα μαθήματα της να δημιουργήσει τις συνθήκες που μας συνδέουν με την παρούσα στιγμή, το εδώ, το τώρα, και όλα όσα ξεπροβάλλουν μέσα από αυτά. 

 

Παράλληλα με την εκπαίδευση της στα EYS, η Έλλη-Άννα εκπαιδεύεται και ως προπονήτρια αναρρίχησης, ενα άθλημα που απαιτεί πλήρη παρουσία, φέρνει πολύ κοντά στη φύση και παρουσιάζει πολλαπλές ψυχολογικές προκλήσεις, χαρακτηριστικά που βρίσκουν μεγάλο κοινό τόπο με την γιόγκα.

Ελένη Ευγενιάδου

Διδάσκει: Vinyasa Krama Yoga

Η Ελένη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φλώρινα το 1997. Σπούδασε και αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 

Τα πρώτα χρόνια των σπουδών της ήρθε σε επαφή με την σωματική άσκηση μέσω πολεμικών τεχνών, οι οποίες παρόλο που της κίνησαν σημαντικά το ενδιαφέρον, της δημιούργησαν την ανάγκη να καλλιεργήσει τη δυνατότητα συνειδητής παρουσίας με έναν διαφορετικό τρόπο. Έτσι το 2018, λόγω της επιθυμίας της για πειραματισμό, μπήκε στη ζωή της η yoga.

 

Ένας καινούργιος κόσμος άρχισε να ξετυλίγεται και κάθε μέρα η πρακτική αποτελούσε για εκείνη πηγή έμπνευσης, δημιουργίας, προσωπικής έκφρασης και κατανόησης, όχι μόνο του εαυτού, αλλά και του κόσμου γύρω της.

 

Κάποια στιγμή θέλησε να αναπτύξει περεταίρω τις γνώσεις της στο κομμάτι της κίνησης και της ανατομίας και έτσι στράφηκε στο pilates, όπου το 2020 φοίτησε στο NYSY Studios και εκπαιδεύτηκα στο BASI Pilates System (Body Arts and Science International).Τα επόμενα δύο χρόνια ξεκίνησε το πρώτα της βήματα στη διδασκαλία, με personal μαθήματα στο Mat Pilates.

 

Τον Σεπτέμβριο του 2022 είχε την επιθυμία να αναζητήσει ανθρώπους που θα τη βοηθήσουν να κατανοήσει βαθύτερα όλα αυτά τα βιώματα και συναισθήματα που αναδύονταν μέσω της πρακτικής και έτσι οδηγήθηκε στο Evergreen Studios. Η αγάπη, ο σεβασμός και η γνησιότητα που συνάντησε, τη συγκίνησαν και η κάθε μέρα ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία.

 

Θέλοντας λοιπόν αυτό το μονοπάτι της μάθησης να μην τελειώσει ποτέ, παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των 200 ωρών RYT με τον Πάνο Κατσανδρή.

kaliopi.bakasana.jpg

Καλλιόπη Σιδεράκη

Διδάσκει: Vinyasa Krama Yoga

Η Καλλιόπη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χίο. Βρέθηκε στην Πάτρα για σπουδές, ένας τραυματισμός στη μέση την οδήγησε να γνωρίσει τη  γιόγκα.

 

Πολύ γρήγορα η ελευθερία, ο σεβασμός,η σύνδεση με το τώρα και η ευγνωμοσύνη για το δώρο της κίνησης που προσφέρει η διαδικασία της πρακτικής την έκαναν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας της. Η ανάγκη της για κατανόηση και σύνδεση με τον εαυτό της την οδήγησε να εμβαθύνει στην πρακτική και παρακολούθησε το ETT200hr με τον Πανό Κατσανδρή.

Διδάσκει μάθημα ανοικτού επιπέδου στα Evergreen yoga studios patra.

bottom of page