top of page
round-american-flag-badge_edited.png

Prenatal Yoga Teacher Training 85h

EYS Prenatal Yoga Teacher Training 85hrs 

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί στα πλαίσια και τη φιλοσοφία των EYS, σύμφωνα με την οποία ο δάσκαλος γιόγκα είναι καθοδηγητής προς μια βαθιά αλλαγή που ξεκινά από μέσα, τόσο για το μαθητή όσο και για το δάσκαλο. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια μύηση στη γυναικεία φύση και στο ταξίδι της εγκυμοσύνης, της γέννας, της λοχείας και της μητρότητας μέσα από το πρίσμα της yoga.

Η γέννα αποτελεί για πολλές παραδόσεις μια τελετή περάσματος (rite of passage), ένα ορόσημο μεταμόρφωσης της γυναίκας και ενδυνάμωσής της προς το νέο της ρόλο. Η yoga αποτελεί το οδηγό σε αυτό το μονοπάτι προσφέροντας τα εργαλεία που θα φέρουν τις γυναίκες σε επαφή με τον Εαυτό και το μωρό τους πριν και κατά τη διάρκεια αυτής της αναγεννητικής εμπειρίας.

Η Μαρία και φέτος θα μοιραστεί μεθόδους και συμβουλές προκειμένου η yoga να αποτελέσει στήριγμα και έμπνευση για τις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της πρώτης περιόδου της μητρότητας, ταξίδι αυτογνωσίας και σύνδεσης με την εσωτερική τους δύναμη. Οι εκπαιδευόμενοι θα κατανοήσουν τις στάσεις που ενδείκνυνται και αυτές που θα πρέπει να αποφεύγονται στην εγκυμοσύνη.

Οι δάσκαλοι θα αποκτήσουν γνώσεις και εφόδια προκειμένου να καθοδηγήσουν μαθήματα περιγεννητικής yoga με ασφάλεια και ενσυναίσθηση αλλά και να εντάξουν εγκυμονούσες μαθήτριες σε παραδοσιακά μαθήματα yoga.
Απευθύνεται σε δασκάλους yoga, επαγγελματίες στο χώρο της μαιευτικής αλλά και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για να εμβαθύνει σε αυτή την ιδιαίτερη περίοδο στη ζωή της γυναίκας μέσα από το μονοπάτι της yoga.

Προαπαιτούμενα:


Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν μαθητεύσει στη yoga για τουλάχιστον 3 χρόνια, να έχουν κίνητρο προς προσωπική ανάπτυξή και αυτοβελτίωση καθώς και ευαισθησία προς τις σωματικές και συναισθηματικές ιδιαιτερότητες της περιγεννητικής περιόδου. Θα πρέπει επίσης να ολοκληρώσουν συνέντευξη με την υπεύθυνη του προγράμματος Μαρία Αρβανιτάκη.

Οι δάσκαλοι που έχουν ήδη ολοκληρώσει 200ΤΤ θα λάβουν πιστοποίηση RPYT (registered prenatal yoga teacher) της Yoga Alliance.

Για όσους δεν έχουν ήδη δίπλωμα δασκάλου yoga θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Ενότητες που θα καλυφθούν:
- Η γυναίκα και η κυκλική της φύση
- Το ταξίδι της εγκυμοσύνης
- Ο ρόλος του prenatal yoga δασκάλου
- 8πλο μονοπάτι στην εγκυμοσύνη και τη γονεϊκότητα.
- Οφέλη yoga στη περιγεννητική περίοδο.
- Yoga and Ayurveda
- Ανατομία εγκυμοσύνης
- Διαχωρισμός εγκυμοσύνης υψηλού-χαμηλού κινδύνου.
- Βασικές παθολογίες στην εγκυμοσύνη
- Στάδια τοκετού
- Προσαρμοσμένες asana
-Ενεργειακή Ανατομία (chakras)
- Ευθυγράμμιση
- Sequencing
- Χρήση props
- Πρακτική για το ζευγάρι
- Τεχνικές pranayama
- Τεχνικές χαλάρωσης yoga nidra
- Διαλογισμός
- Ένταξη εγκύων σε κανονικές τάξεις yoga
- Postnatal Yoga
- Πότε ξεκινά
- Ιδιαιτερότητες (καισαρική, διάσταση
κοιλιακών, τραυματισμοί)
- Θηλασμός και yoga
- Ειδικές ασκήσεις
- Μεικτές τάξεις
- Μαζί με το μωρό
---------------------------------------------
Διδάσκει η Μαρία Αρβανιτάκη με την πολύτιμη βοήθεια της μαίας Μαίρης Φεντούρη (@mamabee_midwiferycare)

Λίγα λόγια για τη Μαρία Αρβανιτάκη:
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διπλωματούχος καθηγήτρια χορού από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή «Νίκη Κονταξάκη».
Ήδη από τα χρόνια της φοίτησης της στη Φιλοσοφική Σχολή, ενδιαφέρθηκε για τις εκφραστικές και θεραπευτικές δυνατότητες της κίνησης.
Το ενδιαφέρον αυτό διευρύνθηκε περεταίρω με την ενασχόληση της με τον αυτοσχεδιασμό και τελικά την οδήγησε στο Rotterdam της Ολλανδίας όπου σπούδασε Χοροθεραπεία στο Πανεπιστήμιο Codarts Rotterdam.
Στην Ολλανδία ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την Ashtanga Yoga, σε μια προσπάθεια να θεραπεύσει πόνους στη μέση και να βρει εσωτερική γαλήνη.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, παρακολούθησε την εκπαίδευση δασκάλων στα Evergreen Yoga Studios, με ειδίκευση στη Vinyasa Krama Yoga και έλαβε πιστοποίηση RYT-200 της Yoga Alliance.
Τρέφοντας αγάπη και σεβασμό προς τη μητρότητα, εκπαιδεύτηκε στη Περιγεννητική yoga και συνοδεύει γυναίκες στο ταξίδι της εγκυμοσύνης και του τοκετού μέσα από το μονοπάτι της yoga. Σχεδίασε και διδάσκει τα το εκπαιδευτικό της Prenatal και Postnatal yoga των EYS από το 2021, εμπνέοντας δασκάλες και δασκάλους yoga να μοιραστούν αυτή τη διδασκαλία με πρόθεση να αφουγκραστούν και να ενδυναμώσουν τις γυναίκες.

Πιστεύει ότι η yoga μπορεί να προάγει τη σύνδεση σώματος και πνεύματος και ως αποτέλεσμα να βελτιώσει τη σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία του ασκούμενου.
Διδάσκει yoga σε τμήματα διαφόρων επιπέδων καθώς και σε ιδιαίτερα μαθήματα με έμφαση στη ροή και στη σύνδεση αναπνοής και κίνησης.

Η Μαρία είναι μητέρα 2 παιδιών, από τα οποία αντλεί καθημερινά δύναμη και έμπνευση.

Λίγα λόγια για τη Μαίρη Φεντούρη:
Η Μαίρη Φεντούρη είναι μαία απόφοιτος του τμήματος Μαιευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, εκπαιδεύτρια γιόγκα και χοροθεραπείας.
Παράλληλα με τις σπουδές της στη μαιευτική αποφοίτησε από την επαγγελματική σχολή χορού ''Νίκης Κονταξάκη - Νικολέτας Μπακάλη''.
Διερευνώντας τα πεδία ενασχόλησης της βρέθηκε στην Κοπενγχάγη όπου παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων, με θέμα την προετοιμασία των ζευγαριών για τον τοκετό και τη λοχεία, την άσκηση και τον χορό στην εγκυμοσύνη καθώς επίσης πιστοποιήθηκε στη γιόγκα εγκυμοσύνης από το The Yoga Flat Dk (prenatal/postnatal yoga).
Την ίδια περίοδο συνεργάστηκε ως μαία με το μαιευτικό κέντρο Moderliv και ως χοροθεραπεύτρια εγκυμοσύνης με το Sceneindgangen dance studio.
Συμπληρώνοντας τις γνώσεις της παρακολούθησε τα εκπαιδευτικά προγράμματα 200h yoga alliance RYS, Aerialife aerial yoga TT και κωδικοποίησε με δικό της τρόπο την προετοιμασία και αποκατάσταση από τον τοκετό.
Στοχεύοντας με σεβασμό στις επιθυμίες του ζευγαριού, ολοκληρωμένη ενημέρωση και χρήση τεχνικών της yoga και εν γένει της κίνησης στην προαγωγή ασφαλούς φυσικού τοκετού.

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα prenatal 85hr θα λάβει χώρα σε 3 Σαββατοκύριακα (24-25/2/24, 09-10/3/24 & 30-31/3/24) στο στούντιο της Νέας Ιωνίας. Σάββατα 14:30-20:30 & Κυριακές 10:00-20:00.

 

Κόστος: 550€

Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ

bottom of page