top of page

Massage

round-american-flag-badge_edited.png
post.newsleter.3.jpg

Τα Evergreen Yoga Studios σας δίνουν την ευκαιρία να αφιερώσετε στον εαυτό σας συνεδρίες μασάζ, στη ζεστή και φιλόξενη αίθουσα της Πανδώρας, καλλιεργώντας έναν ακόμα τρόπο επικοινωνίας με το σώμα σας. 

Το σώμα είναι το σπίτι όπου κατοικεί ο αληθινός Εαυτός. Είναι το μέσο προς την εσωτερική αναζήτηση, το εργαλείο προς την αυτοβελτίωση. Καταστάσεις και γεγονότα της καθημερινότητας, συνήθειες, βιώματα και εμπειρίες, αφήνουν το αποτύπωμά τους στο σώμα μας, διαμορφώνοντας τελικά μία νέα σωματική πραγματικότητα. Μία πραγματικότητα που μπορεί να λειτουργήσει και αντίστροφα, μπορεί να αλλάξει και να επανέλθει σε ένα επίπεδο που μοιάζει περισσότερο με τη φυσική του μορφή. Λειτουργώντας από μέσα προς τα έξω, η μάλαξη δίνει την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με αυτά τα σημάδια του πάνω στο σώμα, να τα μαλακώσουμε, να συνδεθούμε και τελικά να τα απελευθερώσουμε, αφήνοντας μία αίσθηση ευεξίας, ελαφρότητας και αναζωογώνησης. 
Φροντίζοντας το σώμα καθαρίζουμε τα εμπόδια, αφήνοντας χώρο για ένα διάλογο καθαρό, μία μη λεκτική επικοινωνία. Προσφέροντας στο σώμα φροντίδα, άγγιγμα και επαφή, προσφέρουμε στον Εαυτό μας την ευκαιρία να μάθει να δέχεται όλα αυτά τα οφέλη και να τα προσφέρει, εξίσου.

Θιβετιανή μάλαξη

P1060242.jpg

Πρόκειται για µια βαθιά µάλαξη που εστιάζει σε συγκεκριµένα σηµεία έντασης. Κατάγεται από το αρχαίο Θιβέτ και στοχεύει στην άµεση ανακούφιση από µυοσκελετικούς πόνους. Εφαρµόζεται με µάλαξη σε όλο το σώµα, σε συνδυασµό µε βεντούζες και φυτικά έλαια. Βοηθάει στο έντονο πιάσιµο των µυών και γενικά, σε εντάσεις από µυϊκούς πόνους που οφείλονται σε προβλήµατα όπως ισχιαλγία, οστεαρθρίτιδα, δισκοπάθειες, αυχενικό σύνδροµο, αλλά και γρίπη. Ακόμα, απαλύνει τα συµπτώµατα που οφείλονται σε αυτοάνοσα νοσήµατα ή προβλήµατα του αναπνευστικού.

Η θεραπεία με Βεντούζες εφαρμόζεται με απλά γυάλινα ποτήρια αλλά ειδικά γυάλινα ποτήρια έχουν εφευρεθεί και προτιμώνται, στα οποία δημιουργούμε κενό αέρος (αρνητική πίεση).Οι Βεντούζες βοηθούν τον οργανισμό να αποβάλει τις τοξίνες, τονώνει το περιφερικό νευρικό σύστημα και έχουν καταπληκτικά αποτελέσματα στα προβλήματα κυτταρίτιδας, στους μυϊκούς πόνους, στους χρόνιους πόνους μέσης και στους ρευματικούς - αρθριτικούς πόνους. 
Κατά την θεραπεία, ένα ποτήρι ή φλιτζάνι εφαρμόζεται πάνω στο δέρμα, η πίεση μέσα σ' αυτό μειώνεται (είτε με τη χρήση θερμότητας είτε με την αφαίρεση του αέρα), έτσι ώστε το δέρμα και οι επιφανειακές μυϊκές στοιβάδες να τραβηχτούν και να μείνουν για λίγο μέσα στο ποτήρι.

index5.jpg
P1060245.jpg

Σε μερικές περιπτώσεις το φλιτζάνι ή το ποτήρι μπορεί να μετακινείται ενόσω ακόμη το δέρμα είναι μέσα σ' αυτό,

προκαλώντας μια «κινούμενη» τοπική διόγκωση του δέρματος και του μυός (η τεχνική αυτή ονομάζεται ολισθαίνουσα βεντούζα).

Ταϋλανδέζικο Μασάζ

Το ταυλανδέζικο μασάζ είναι ένα μείγμα κινέζικης και ινδικής ιατρικής (αγιουβέρδα). Τα οφέλη του λειτουργούν όχι μόνο στο σώμα, αλλά αποτελεί μία ολιστική θεραπεία. Ο δέκτης συνδέεται με το δότη μέσω της αναπνοής και μαζί ξεκινούν μία μη λεκτική επικοινωνία. Ο δότης, τοποθετεί το σώμα του σε θέσεις τέτοιες που του επιτρέπουν να χρησιμοποιεί το ίδιο του το βάρος ως μέσο πίεσης. Χρησιμοποιεί σημεία πίεσης, διατάσεις και μυοχαλαρωτικές τεχνικές, επαναφέροντας στο σώμα το φυσικό του χώρο και αρμονία.

Πρόκειται για βαθιά θεραπεία σε όλο το σώμα, όπου ο θεραπευόμενος φοράει ελαφρά, άνετα και καθαρά ρούχα. Το Ταϋλανδέζικο μασάζ είναι ιδανικό για όσους ενδιαφέρονται να αισθανθούν χαλάρωση, αποσυμφόριση του άγχους, διαύγεια πνεύματος, «καθάρισμα» και άδειασμα του νου. Ακόμα, βοηθά στην ανάκτηση της κινητικότητας του σώματος και των μυών, που λόγω της καθημερινότητας έχει περιοριστεί. Η τεχνική του Ταϋλανδέζικου μασάζ αποφορτίζει τα σημεία αυτά που καταπονούνται περισσότερο λόγω της καθιστικής ζωής, όπως τη μέση, την πλάτη, τον αυχένα, τα ισχία, τις ωμοπλάτες, μεταξύ άλλων. Ταυτόχρονα, διεγείρει και επαναφέρει τη λειτουργία του κυκλοφορκού, λεμφικού, νευρικού, συμπαθητικού και παρασυμπαθητικού συστήματος. Κατά μία έννοια παρουσιάζεται κα ως «παθητική γιόγκα», καθώς χρησιμοποιεί θέσεις και λαβές, σε συνδυασμό με την αναπνοή, συνεισφέροντας στην ευκαμψία και στην ελαστικότητα του σώματος. 

thai 1.JPG
thai 2.JPG

Τιμές
60 λεπτά:35 ευρώ
90 λεπτά:50 ευρώ

 

bottom of page